Times of Suriname

Cafú prijst Vinícius Júnior

-

VOETBAL Voormalig Braziliaan­se internatio­nal Cafú is ervan overtuigd dat zijn landgenoot Vinícius Júnior zal slagen bij Real Madrid. De achttienja­rige aanvaller draagt sinds dit seizoen het shirt van de Koninklijk­e. Een vaste basisplaat­s heeft hij nog niet, maar volgens Cafú zal dat niet lang duren. De oud-verdediger denkt dat Vinícius in de voetsporen zal treden van Cristiano Ronaldo.

“Vinícius gaat het maken bij Real Madrid, maar hij is nog geen ster”, zegt oud-speler van onder meer AC Milan en AS Roma in gesprek met het Mexicaanse FOX Sports. “Je kan hem nu nog niet vergelijke­n

- met Cristiano Ronaldo. Cristiano is Cristiano, met al zijn geschieden­is bij Real Madrid. Hij heeft daar alles gewonnen. Vinícius heeft het in zich om in zijn voetsporen te treden. Hij kan de nieuwe Cristiano worden, maar daar zal hij hard voor moeten werken.”

Vinícius maakte deze zomer de overstap van Flamengo naar Real Madrid, dat in 2017 circa 35 miljoen euro voor hem neertelde. Onder de inmiddels ontslagen trainer Julen Lopetegui kwam het Braziliaan­se talent tot twaalf speelminut­en in de hoofdmacht, verdeeld over twee wedstrijde­n tegen Alavés en Atlético Madrid. Santiago Solari, de opvolger van Lopetegui, heeft meer vertrouwen in het talent. Sinds Solari aan het roer staat kwam Vinícius al 135 speelminut­en in actie in alle competitie­s.

De talentvoll­e aanvaller wacht nog op zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Brazilië. Bondscoach Tite gaf onlangs in een interview met Globo Esporte aan dat hij de verrichtin­gen van Vinícius in de gaten houdt. Hij vindt het nog te vroeg voor een oproep en ziet hem graag vaker in actie in de hoofdmacht van Real Madrid, voordat hij hem een uitnodigin­g stuurt.

(VP)

 ??  ?? Voormalig Braziliaan­se internatio­nal Cafú is ervan overtuigd dat zijn landgenoot Vinícius Júnior zal slagen bij Real Madrid. (Foto: Goal)
Voormalig Braziliaan­se internatio­nal Cafú is ervan overtuigd dat zijn landgenoot Vinícius Júnior zal slagen bij Real Madrid. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname