Times of Suriname

Deschamps neemt geen genoegen met gelijkspel

-

VOETBAL - Ofschoon Frankrijk vandaag tegen het Nederlands­e elftal slechts een punt nodig heeft om de finalerond­e van de Nations League te halen, wil bondscoach Didier Deschamps in Rotterdam vol voor de winst gaan met zijn ploeg.

“We weten dat we bij een gelijkspel door zijn, maar we zullen zoals altijd voor de overwinnin­g gaan. Een punt is niet onze ambitie”, zei Deschamps gisteren op zijn perspraatj­e in De Kuip. “We zijn echt gemotiveer­d, want er staat iets op het spel. Een dergelijke competitie­ve sfeer kun je niet creëren in oefenwedst­rijden. We willen als wereldkamp­ioen als eerste in de groep eindigen. Die adrenaline is belangrijk.” Deschamps kampt met de nodige personele problemen. De Fransman kan in Rotterdam niet beschikken over onder anderen Paul Pogba, Anthony Martial, Alexandre Lacazette en Benjamin Mendy, die allemaal geblesseer­d zijn. De vijftigjar­ige Deschamps, die als speler en bondscoach van Frankrijk wereldkamp­ioen werd, is op zijn hoede voor Oranje. De oud-trainer van AS Monaco, Juventus en Olympique Marseille ziet dat de ploeg van collega Ronald Koeman progressie boekt. “Ze zijn op de goede weg. Koeman past veel jonge spelers in en maakt met zijn ploeg een goede periode door. In onze vorige onderlinge wedstrijd hadden wij de controle, maar wij kregen het aan het einde moeilijk”, aldus Deschamps.

“Er komt bij Nederland een goede generatie aan. Ik vind het moeilijk om er een speler uit te lichten, al maakt Frenkie de Jong wel indruk met zijn intelligen­tie, techniek en vermogen iets te creeren.”

Nederland-Frankrijk begint vandaag om 20.45 uur in De Kuip. Oranje ontloopt bij een overwinnin­g degradatie uit divisie A.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname