Times of Suriname

Kroatië in blessureti­jd langs Spanje

-

VOETBAL - Kroatië heeft gisteren in de Nations League een knappe zege geboekt op Spanje. De stand ligt daardoor weer helemaal open in de groep waar verder ook Engeland deel van uitmaakt. De Kroaten wonnen in blessureti­jd met 3-2.

Beide teams speelden op de aanval in Zagreb en dat leverde een vermakelij­ke wedstrijd op. Ivan Perisic kreeg in de eerste helft de grootste kans op de openingstr­effer. De Internazio­naleaanval­ler kapte Sergi Roberto eenvoudig uit en wilde scoren in de korte hoek, maar trof de paal.

In de tweede helft stapelden de kansen elkaar in een hoog tempo op en het duurde dan ook niet lang tot het eerste doelpunt viel. Kroatië legde druk en Roberto ging in de fout. Hij schoot de bal tegen Perisic aan, die direct Andrej Kramaric bediende. De spits faalde vervolgens niet oog in oog met David de Gea: 1-0. Lang konden de Kroaten niet genieten van die voorsprong. Nog geen twee minuten stond het namelijk alweer gelijk. Na een schitteren­de aanval via Iago Aspas en Isco liet Dani Ceballos de 1-1 aantekenen. In de 69ste minuut was Kroatië weer trefzeker. Luka Modric gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Bayer Leverkusen­verdediger Tin Jedvaj aan de aandacht van de Spaanse defensie ontsnapt was en vrij kon binnenkopp­en: 2-1.

Spanje kwam echter opnieuw terug. Sime Vrsaljko maakte hands in zijn eigen zestienmet­ergebied en Sergio Ramos maakte geen fout vanaf de strafschop­stip.

Álvaro Morata kreeg vervolgens nog een enorme kans op de 2-3, maar in plaats daarvan viel de treffer aan de andere kant. Jedvaj, die in zijn eerste zestien interlands voor Kroatië nog nooit had gescoord, maakte in de blessureti­jd het winnende doelpunt voor het gastland: 3-2.

Door die late goal ligt het weer helemaal open in Groep 4 van Divisie A. Spanje was bij een zege al zeker geweest van groepswins­t, maar heeft dat nu niet meer in eigen hand. Engeland en Kroatië gaan in een onderling duel uitmaken wie er eerste wordt.