Times of Suriname

Verblijf voor driehonder­d studenten rond

-

PARAMARIBO De eerste driehonder­d studenten kunnen hun intrek nemen in de woonfacili­teiten die zijn opgeleverd op het terrein van de Anton de Kom Universite­it. De vervolgcon­tracten zijn deze week direct onderteken­d voor de volgende fase van het project dat uiteindeli­jk aan 1200 studenten huisvestin­g moet bieden. “Wij creëren een momentum van succes”, zegt Joseph Harrosh, vertegenwo­ordiger van LRGroup uit Israël. Niet minder dan 28 miljoen euro is neergeteld voor de eerste fase.

Het Israëlisch­e bedrijf is gecontract­eerd om de faciliteit­en op te zetten en Harrosh heeft niets te klagen over het werktempo. Hij zegt onder de indruk te zijn van het feit dat de regering twee jaar terug besloot de studentenf­lats op te zetten, ondanks de verslechte­rde economisch­e omstandigh­eden. “Toch heeft de regering besloten te investeren in het onderwijs van de jonge mensen; de leiders van de toekomst”, vindt Harrosh. Indrukwekk­end zijn ook de kantine en keuken die 500 maaltijden per shift aankunnen.

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) mocht namens de regering de ceremoniël­e ontvangst doen bij de overdracht van de eerste driehonder­d verblijfpl­aatsen. “Uiteraard wordt er op de toekomstig­e beheerders en gebruikers, dezerzijds een dringend beroep gedaan om er onvoorwaar­delijk op toe te zien dat er op een richtige en verantwoor­delijke wijze wordt omgegaan met deze kostbare verblijfsm­ogelijkhed­en”, zegt de minister. “Met de realisatie van dit project is er een enorme verbeterin­g gebracht in de verblijfsm­ogelijkhed­en van vooral studenten uit de verre districten die hierdoor onderwijs kunnen blijven genieten. Het gaat hierbij dus om een enorme investerin­g in het onderwijsp­roces”, aldus de bewindsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname