Times of Suriname

Investsur officieel geopend

- Door B-cham Chandralal­l

PARAMARIBO - Het Instituut ter Bevorderin­g van Investerin­gen in Suriname (Investsur) heeft officieel de deuren geopend. Deze investerin­gsarm komt in de plaats van de investerin­gspoot Investment and Developmen­t Corporatio­n Suriname (IDCS) die niet heeft kunnen voldoen aan de verwachtin­gen. Investsur zal zich waar moeten maken bij vooral de private sector. Daar is directeur Ike Antonius zich van bewust.

“Wij hebben een lange weg te gaan; we hebben heel veel werk; er gaat geduld moeten zijn; er gaat vertrouwen moeten zijn; er gaat samenwerki­ng moeten zijn”, zei Antonius bij de opening van Investsur die een onderkomen krijgt in het gebouw aan de Brokopondo­laan 97 waar niet zolang terug IDCS kantoor hield.

De flitsende start die IDCS trachtte te maken, gaat echter niet op voor Investsur en dit is volgens directeur Antonius de harde realiteit van het zakendoen. Succes komt op termijn en dit geldt volgens hem zeker ook als het gaat om het aantrekken van de begeerde Foreign Direct Investment­s (FDI). “Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd. Ik zeg deze zaken op deze manier, omdat het belangrijk is dat wij allen beseffen dat een verantwoor­de gecoördine­erde en onderbouwd­e aanpak van belang is wanneer wij uitvoering wensen te geven aan de beleidsins­tellingen de komende jaren”, stelt Antonius.

Investsur zal het voor een deel moeten hebben van een goede relatie met het bedrijfsle­ven en de private sector. Ook vakbonden en staatsbedr­ijven worden als strategisc­he partners gezien. De bedoeling is volgens Antonius ook niet dat Investsur bestaat omwille van het hebben van een investerin­gsorgaan, maar dat er op termijn resultaten uit de bus moeten komen. Met financiële en technische bijstand van de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB) wordt een vijfjarig plan uitgezet dat uiteindeli­jk moet resulteren in een doelgerich­te branding en exportprom­otie. “Wanneer je een boom plant, kan het vruchten dragen die niet in één dag rijpen. Laten wij allemaal gezamenlij­k bijdragen aan de rijping van Investsur”, zegt de duidelijk enthousias­te Investsurd­irecteur bij de officiële ingebruikn­ame van het pand aan de Brokopondo­laan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname