Times of Suriname

Man met vijf vonnissen weer voor de rechter

-

PARAMARIBO - Maikel V, die vijf vonnissen op zijn naam heeft en acht keer werd aangehoude­n voor diefstal en verduister­ing, ontkent dat hij weer een diefstal heeft gepleegd. Hij reed een rit voor ene Patrick, alias Petje, die hij anderhalf jaar kent. Hij moest in de auto wachten, terwijl Petje uitstapte. Toen Petje terugkwam, had hij iets onder zijn jas. Hij maakte het achterport­ier open en zette een deck op de achterbank.

Maikel V vermoedde dat iets niet klopte en dat de man ergens had ingebroken, maar hij zag hem niet tijdens het plegen van het strafbare feit. Petje vroeg hem te wachten en nam zijn tas. Hij liet de deck op de achterbank en andere spullen in de kofferbak achter. Volgens Maikel V was er geen afspraak om een diefstal te plegen. Daarom liet hij Petje achter. Hij rookte een stickie in de auto. Toen hij wegreed, kwam de politie achter hem aan. Hij reed uit paniek weg en verloor de macht over het stuur en belandde met de wagen in een goot. Volgens hem waren de spullen van Petje. Hij denkt dat het stickie tot nu toe in de auto is. De rechter zegt dat het stickie niet is gevonden.

Officier van justitie Mirella van Dijk moest de man eraan herinneren dat hij in 2016 werd veroordeel­d voor diefstal. Maikel V zei in eerste instantie dat hij acht jaar terug in aanraking kwam met de politie. Toen de officier zijn geheugen opfriste, wist hij het weer.

Op 12 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname