Times of Suriname

Leidt tot kappartij

-

PARAMARIBO - Een man getuigde gisteren dat zijn neef Sardjoeper­sad K, die in de beklaagden­bank zat, hem op 24 juni in Wanica met een houwer kapte. Het begon toen de verdachte tegen het slachtoffe­r zei een schande voor de familie te zijn omdat hij op te zien is. is niet jouw probleem”, vond de getuige.

Facebook

Het slachtoffe­r liep kapverwond­ingen aan het hoofd op. De eerste keer werd hij aan het hoofd gekapt. Toen de verdachte hem de tweede keer op het hoofd wilde kappen, dekte hij de slag met zijn linkerarm af. Hij liep kapverwond­ingen met een houwer aan zijn arm op waardoor die in de gips moest.

Het slachtoffe­r ging met zijn vrouw en twee kinderen naar de markt om spullen te kopen.

“Facebook

Toen het geld op was, ging hij bij zijn moeder om geld te lenen maar die kon hem niet helpen. Hij belde een broer van de verdachte op om geld te lenen om de taxi te betalen. Hij gaf zijn telefoon in onderpand voor SRD 60. Naderhand bleek dat de telefoon was verloren uit de auto van de broer van de verdachte. De benadeelde wilde vergoeding hebben voor de verloren telefoon. Het slachtoffe­r zegt dat hij thuis bij de man ging voor de telefoon waar de verdachte en zijn twee broers alcohol aan het drinken waren. De verdachte ging tekeer tegen hem over Facebook en kwam van achteren met de houwer en kapte hem. Het slachtoffe­r rende weg, maar de verdachte kwam hem achterna om hem te kappen. Hij ging op het erf van een ander hulp zoeken. De getuige zegt dat indien de verdachte bereid is de medische kosten van SRD 15.000 betalen, de rechter hem mag vrijlaten. Hij kan niet werken. Een maand kon hij niet praten. Hij had niets tegen de neef. Sardjoeper­sad K verklaarde dat hij niet opzettelij­k het slachtoffe­r kapte, maar de man kwam met een lat op hem af. Volgens hem moest het slachtoffe­r hem betalen voor varkensvle­es. Hij verdedigde zich met een houwer. Op 11 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname