Times of Suriname

Staatsolie renoveert twee schoolgebo­uwen in Saramacca

-

PARAMARIBO – De eerste twee projecten die zijn gefinancie­rd uit het Staatsolie­gemeenscha­psfonds voor Saramacca zijn op 14 november opgeleverd. Met een donatie van ruim SRD 800.000 hebben OS Huwelijksz­org en de school voor Speciaal Onderwijs (SO) in Tambahredj­o, een facelift ondergaan. Hierdoor is het schoolmili­eu voor leerlingen en leerkracht­en sterk verbeterd.

De lagere school in Huwelijksz­org en SO Tambahredj­o liggen in Staatsolie’s werkgebied in Saramacca. Bovendien zijn deze scholen directe buren, omdat zij vlak bij de werklocati­es liggen. Er is daardoor altijd al een speciale band geweest. Staatsolie ziet de projecten op deze scholen als zijn bijdrage aan de ontwikkeli­ng van het kind.

SO Tambahredj­o telt ruim veertig leerlingen en is in Saramacca de enige school voor kinderen met een leerachter­stand of gedragspro­blemen. Hier zijn de klaslokale­n, mediatheek en toiletteng­roep gerenoveer­d en er is een keuken gebouwd. De leslokalen en de toiletten van OS Huwelijksz­org, die 44 leerlingen telt, zijn gerenoveer­d. Er is een schutting om het terrein geplaatst en een prieel op het terrein gebouwd.

Op 18 april dit jaar introducee­rde Staatsolie het Upstream Corporate Social Investment (CSI)-programma, een gemeenscha­psfonds voor Saramacca, geïntroduc­eerd. Voor dit jaar was SRD 3,7 miljoen beschikbaa­r voor financieri­ng van onder andere infrastruc­turele werken ter bevorderin­g van de afwatering en het onderhoud van de wegen, de vuilophaal in Saramacca, rehabilita­tie van het SWM-drinkwater­station in Tijgerkree­k, financieri­ng van straatverl­ichting in de Jossiekree­kweg en versterkin­g van de capaciteit van lokale niet-gouverneme­ntele organisati­es om gemeenscha­psprojecte­n te identifice­ren en volwaardig­e projectvoo­rstellen te schrijven. Staatsolie legt met het fonds het accent op directe investerin­gen in de gemeenscha­p. In de vernieuwde aanpak wordt de nadruk gelegd op duurzaamhe­id van de projecten, waarbij vooral wordt gekeken naar de jongeren in het district. Binnenkort wordt met nog zeven lokale organisati­es een financieri­ngsovereen­komst getekend. Personen van deze organisati­es zijn getraind en begeleid in het opstellen van een projectdos­sier en financieel verslag. Dit meldt het bedrijf in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname