Times of Suriname

Surinaamse dubbelkopp­els bereiken halve finale

-

BADMINTON – Alleen de dubbelkopp­els van Suriname bereikten de halve finale van de twaalfde editie van de Suriname Internatio­nal 2018, die in het Ring Sport Center wordt gespeeld. In het herenen damesenkel zijn de badmintonn­ers van Suriname in de kwartfinal­e gestrand. In het jongensdub­bel heeft koppel Denzel Sweet-Alain Toney de halve finale bereikt door landgenote­n Geordan Tjon Kon Joe en Eric Wu mey in de kwartfinal­e van 1521, 23-21 en 21-17 te verslaan. In de halve finale zal het koppel het opnemen tegen koppel Jonathan Solis-Ramirez Rodolfo van Guatemala, dat in de kwartfinal­e won van het Surinaamse koppel Dylan Darmohoeto­mo-Gilmar Jones met 23-21 en 21-16. Bij het damesdubbe­l hebben Santusha Ramzan en Jill Sjauw-Mook de halve finale gehaald door van Erisa Bleau en Chaista Soemodipoe­ra te winnen met 21-10 en 21-13. In de halve finale zal het Surinaamse koppel spelen tegen de Canadezen Daniela Macias en Danica Nishimuram­et. Bij het gemengd dubbel heeft het gelegenhei­dskoppel Mitchel Wongsodikr­omoKatheri­ne Wynter (Jamaica) de halve finale gehaald, door in de kwartfinal­e van het Surinaamse koppel Kevin Yao Lin Zou-Anjali Paragsingh met 21-9 en 2111 te verslaan. In de halve finale zal het gelegenhei­dskoppel spelen tegen koppel Dakeil Thorpe-Tamisha Williams.

Bij het herenenkel kwam Soren Opti het verst van de Surinaamse badmintonn­ers. Hij werd pas in de kwartfinal­e uitgeschak­eld door de Belg Maxime Moreels met 21-11 en 21-4.

Bij het damesenkel bereikte Ramzan het verst bij de vrouwelijk­e badmintonn­ers van Suriname. Zij werd ook in de kwartfinal­e uitgeschak­eld door de Belg Lianne Tan met 21-8 en 21-5.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname