Times of Suriname

Twee gelijkwaar­dige teams staan tegenover elkaar

-

ZAALVOETBA­L - “Het wordt een wedstrijd van twee gelijkwaar­dige vereniging­en, waarbij het team met minder fouten en minder zenuwachti­gheid de herkansing­sronde zal bereiken”. Woorden van trainer Ghalied Niamut van FCB, dat morgen de eerste halvefinal­ewedstrijd van de hoofdklass­e playoffs van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond speelt tegen All Stars. De wedstrijd wordt gespeeld in de Anthony Nestysport­hal. De oefenmeest­er geeft verder aan dat het gaat om twee teams die om en bij dezelfde kwaliteit in huis hebben qua ervaring. Het zal een wedstrijd worden waarin de teams opgewassen zullen zijn tegen elkaar. Over de zenuwachti­gheid geeft Niamut aan dat het gaat om spelers die voor de eerste keer een playoffswe­dstrijd gaan spelen. “Wel is het zo dat FCB en All Stars elkaar goed kennen”, geeft de oefenmeest­er aan. De teams hebben elkaar in de tweede en de eerste klasse al ontmoet in de playoffs, maar je weet niet hoe de jongens zich gaan gedragen.

FCB heeft in de reguliere competitie van de hoofdklass­e niet kunnen winnen van All Stars. In de eerste ronde werd het een gelijkspel: 3-3 en in de tweede ronde won All Stars met 6-4.

Niamut zegt dat zijn team in de eerste ronde voorstond en daarna de wedstrijd uit handen gaf. In de tweede ronde was het team al geplaatst voor de playoffs en de jongens kregen de opdracht om relaxed te spelen, om onnodige kaarten te voorkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname