Times of Suriname

BlackBerry koopt digitaal beveiliger Cylance

-

WATERLOO Technologi­ebedrijf BlackBerry, voorheen vooral bekend van de smartphone­s met toetsenbor­d, wil digitaal beveiliger Cylance inlijven. Het Canadese concern maakte gisteren bekend 1,4 miljard Canadese dollar (938 miljoen euro) over te hebben voor de Amerikanen die zich naast cybersecur­ity ook bezighoude­n met kunstmatig­e intelligen­tie (AI).

BlackBerry wil de kennis en kunde van Cylance onder meer gebruiken voor de uitbreidin­g van de divisie QNX. Deze tak houdt zich onder meer bezig met technologi­eën voor zelfrijden­de auto’s. Cylance, dat naar verluidt recent een gang naar de beurs onderzocht, zal als zelfstandi­ge divisie binnen BlackBerry blijven bestaan. Het bedrijf maakt onder meer AIproducte­n die bedrijven moeten beschermen tegen cyberaanva­llen.

De smartphone­s van BlackBerry waren lange tijd zeer populair. Het bedrijf miste echter de boot met zijn modernere toestellen en stootte uiteindeli­jk zijn hardwareta­k volledig af. Er worden nog wel BlackBerry­telefoons gemaakt door andere bedrijven.

Naast technologi­eën voor autonoom rijden richt BlackBerry zich tegenwoord­ig ook op de ontwikkeli­ng van software voor het beheer voor mobiele apparaten. De Cylancedea­l is de grootste overname voor het bedrijf in zeven jaar tijd. BlackBerry krijgt er door de overeenkom­st in één klap 3500 zakelijke klanten bij.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname