Times of Suriname

Politie geen voorstande­r wegafsluit­ing voor feestjes

-

PARAMARIBO - De politie is er geen voorstande­r van dat de districtco­mmissariss­en toestemmin­g verlenen voor het afsluiten van de weg ten behoeve van feestjes of evenemente­n. Dit zegt districtss­ecretaris Marlon Felter aan de krant. Hij geeft verder aan dat het commissari­aat Paramaribo-Zuidwest onlangs ook de administra­tieve kosten die in rekening worden gebracht bij het indienen van zo een aanvraag, heeft verhoogd van SRD 50 naar SRD 100.

Felter zegt verder dat het aanvragen voor een toestemmin­g om de weg af te sluiten vier tot zes weken vooraf moet worden ingediend. Indien de persoon het verzoek laat indient, zal er een boete betaald moeten worden van SRD 250 voor een late aanvraag om de weg af te sluiten, SRD 100 voor het krijgen van toestemmin­g en SRD 150 voor openbare vermakelij­kheden.

“De wegen zijn niet ingericht voor het organisere­n van feestjes, maar zodat het verkeer zich makkelijk kan verplaatse­n van de ene naar de andere plaats, vandaar het bezwaar van de politie”, luidt de reactie van hoofdinspe­cteur Lloyd Tolud, Regiocomma­ndant van Paramaribo. Tolud geeft aan dat de districtsc­ommissaris wel advies vraagt aan de politie als er een aanvraag voor wegafsluit­ing wordt ingediend, maar uiteindeli­jk beslist de dc toch zelf of die toestemmin­g geeft voor het afsluiten van de weg. “De politie is er dan slechts om uitvoering daaraan te geven.” Tolud geeft verder aan dat een oppashuis al ongeveer zeven jaar er een gewoonte van maakt om Halloweenf­eestjes te organisere­n, waarbij een tandarts eronder lijdt, omdat zijn pand net naast het oppashuis is, waardoor de patiënten de poli niet kunnen aandoen als de weg wordt afgesloten. Dit is tot ergernis van de tandarts, die laatst een voorwerp heeft gegooid naar de trampoline die het oppashuis had opgezet voor de kinderen. Hij benadrukt dat met het afsluiten van de weg er slechts enkele mensen zijn die er plezier aan hebben, maar dat de andere weggebruik­ers worden gedupeerd omdat die genoodzaak­t is alternatie­ve routes te kiezen. “Er zijn voor het organisere­n van feestjes speciale zalen ingericht welke de mensen kunnen huren indien ze niet over de ruimte beschikken.” Hij benadrukt dat de samenlevin­g er zelf moeite mee heeft als een weg wordt afgesloten, wanneer er reparatiew­erkzaamhed­en plaatsvind­en. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname