Times of Suriname

Assembleel­id Bee niet blij met wijze benoeming directeur Marwina Ziekenhuis

-

NICKERIE - Assembleel­id Marinus Bee die afkomstig is uit het district Marowijne, keurt het af dat minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid zonder een sollicitat­ieoproep te hebben geplaatst in de dagbladen en via andere media, ervoor gekozen heeft om een medewerker van het Mungra Medisch Centrum (MMC) te benoemen tot directeur van het Marwina Ziekenhuis.

Bee vraagt zich af wat er moet gebeuren met de kinderen van het district die gestudeerd hebben en capabel genoeg zijn om leiding te geven aan het ziekenhuis. In plaats van lokale krachten of een afgestudee­rde van het district zelf die de plaats kent te accommoder­en, kiest de minister ervoor om iemand helemaal uit Nickerie van wie de kwaliteite­n niet bekend zijn, in die functie te benoemen. De volksverte­genwoordig­er zegt het jammer te vinden dat de bewindsman de kinderen van Marowijne die de bagage hebben om leiding te geven aan het ziekenhuis, heeft uitgeslote­n om zich in hun district te bewijzen. Hoewel zaken niet richtig zijn gegaan geeft Bee aan dat het laatste woord in deze bij de minister is. Hij zegt hierover wel vragen aan de bewindsman te zullen stellen in De Nationale Assemblee.

Minister Elias heeft per 1 juli 2018 Artie Kalloe, die werkzaam was in het MMC als hoofd van een afdeling, benoemd tot directeur van het Marwina Ziekenhuis. Hoewel het ziekenhuis nog niet officieel geopend is, worden er al op een laag pitje diensten verleend aan de gemeenscha­p. Het streven is om in november zover te zijn dat de eerste patiënten opgenomen kunnen worden. Inmiddels wordt er al poli gehouden door de internist, zodat patiënten die door de huisartsen worden verwezen gebruik kunnen maken van deze dienst. Verwacht wordt dat in januari het laboratori­um en de röntgenafd­eling operatione­el zullen zijn. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname