Times of Suriname

Marokko kwalificee­rt zich voor Afrika Cup

-

VOETBAL - Marokko heeft zich zaterdag gekwalific­eerd voor de Afrika Cup van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Hervé Renard verzekerde zich van deelname door de 2-1-nederlaag van Malawi bij de Comoren. Marokko won vrijdagavo­nd met 2-0 van het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert. Hakim Ziyech maakte beide doelpunten in Casablanca.

Door die overwinnin­g kwamen de Marokkanen op tien punten uit vijf wedstrijde­n. Malawi kon met vier punten uit vier duels nog op gelijke hoogte komen met de ‘Leeuwen van de Atlas’, maar door het verlies bij de Comoren is dat niet meer mogelijk.

Kameroen, dat tegen Marokko zijn eerste nederlaag onder leiding van Seedorf leed, is als gastland automatisc­h geplaatst voor de Afrika Cup. De ‘Ontembare Leeuwen’ staan met acht punten tweede. De Comoren nemen met vijf punten de derde plek in.

Ook Nigeria, Mali en Oeganda doen volgend jaar mee aan de Afrika Cup. De ‘Super Eagles’ hadden genoeg aan een gelijkspel tegen Zuid-Afrika: 1-1. Mali stelde het ticket veilig via een 0-1-uitzege op Gabon en Oeganda verzekerde zich van deelname via een 1-0-thuiszege op Kaapverdië.

Eerder kwalificee­rden Madagaskar, Senegal, Tunesië en Egypte zich al voor de Afrika Cup. Madagaskar doet voor de eerste keer mee aan het toernooi.

Voor Marokko wordt het de zeventiend­e deelname. In 1976 won het NoordAfrik­aanse land het toernooi en in 2004 was de verliezend­e finalist. Twee jaar geleden werd in de kwartfinal­e verloren van Egypte (1-0). De Afrika Cup staat volgend jaar van 15 juni tot en met 7 juli op het programma. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname