Times of Suriname

Alderweire­ld dichterbij Man United

-

VOETBAL - Toby Alderweire­ld zorgt al enige tijd voor spanning op de transferma­rkt. Kiest de verdediger van Tottenham Hotspur alsnog voor contractve­rlenging of opteert hij definitief voor een transfer? Manchester United rekent op dat tweede scenario.

United-manager José Mourinho zat deze week op de tribune tijdens de interland van de Rode Duivels tegen IJsland. De officiële reden is niet bekend, wellicht wou hij er persoonlij­k op toezien dat Romelu Lukaku niet in actie kwam. Maar dat hij terwijl ook Alderweire­ld aan het werk kon zien, was mooi meegenomen. Afgelopen zomer mislukte een transfer van de Spurs-verdediger en het lijkt aannemelij­k dat er in 2019 een nieuwe poging wacht.

Volgens de London Evening Standard rekent United op een relatief lage transferso­m. Afgelopen zomer eiste Spurs nog 67 miljoen euro als afkoopsom, maar komende zomer is dat ‘slechts’ 28 miljoen euro. Althans, mits de Londenaren de optie in zijn aflopende contract, met daarin dus een beperkte afkoopclau­sule, lichten. In januari zouden de Spurs wel nog iets meer kunnen vangen en daarom zou sterke man Daniel Levy nu wél bereid zijn om te onderhande­len. Een belangrijk­e toegeving, want tot dusver lag hij telkens dwars. Bij United dringt Mourinho dan weer aan op defensieve versterkin­g in de wintermerc­ato, de transfer van de Antwerpena­ar komt dus weer wat dichter. (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname