Times of Suriname

Gichuru wint Srefidensi Marathon

-

MARATHON - De Fransman Samuel Gichuru heeft de vijftiende editie van de Srefidensi Marathon, die zaterdagav­ond werd gelopen, op zijn naam geschreven. Hij legde de afstand van 42 kilometer af in 2 uren, 54 minuten en 45 seconden.

De Fransman geeft aan dat de marathon heel zwaar was, doordat het heel warm was. Hij begon de marathon op een laag tempo en na ongeveer 30 kilometer te hebben afgelegd, voerde hij zijn tempo op. De kersverse winnaar geeft verder aan dat met nog 4 kilometer te gaan hij de Surinamer Gilberto Gittens inhaalde en zodoende de kop overnam. Hierna werd hij door niemand meer bedreigd en hij schreef zodoende deze marathon op zijn nam. Gichuru nam voor het eerst deel aan deze marathon en hij zegt dat als alles goed zit, hij volgend jaar weer van de partij zal zijn. De tweede plek ging naar Gittens, die de afstand aflegde in 2 uren, 57 minuten en 27 seconden. Sebastien Truet van Frans-Guyana werd derde met 3 uren, 2 minuten en 13 seconden. De vierde plek werd gepakt door Janiek Pomba van Suriname en hij klokte een tijd van 3 uren, 9 minuten en 53 seconden. De vijfde plek ging naar Carlos Felixdal van Suriname, die de afstand aflegde in 3 uren, 16 minuten en 42 seconden.

Bij de vrouwen werd de Nederlande­r Ayla Emmink de winnaar, terwijl Irene Tijndal en Debbie France van Suriname respectiev­elijk op de tweede en derde plek eindigden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname