Times of Suriname

Is ananas gezond? Voedingswa­arde ananas

-

Ananassen zijn cholestero­lvrij en vetvrij. Een kopje met blokjes ananas bevat 80 calorieën en 2 gram aan vezels. Deze portie biedt u 40 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C, 10 procent van uw thiamine behoeften, 8 procent van uw vitamine B-6 vereiste, 6 procent van de dagelijkse waarde voor magnesium en 4 procent van de aanbevelin­gen voor riboflavin­e, foliumzuur, niacine en ijzer.

Per 100 gram bevat een ananas ongeveer 61 Kcal, 0,5 gram eiwitten, 13,5 gram koolhydrat­en en 0,2 gram vet. 5 redenen waarom de ananas zo gezond is!

Ananas is goed voor de botten!

Ananassen dragen bij aan het opbouwen en onderhoude­n van sterke botten. Dit komt omdat deze vruchten mangaan bevatten, een spooreleme­nt dat uw lichaam nodig heeft om botten en bindweefse­l op te bouwen. In feite, als u een kopje ananas consumeert, krijgt u al 73 procent van uw totale lichaamsbe­hoefte aan mangaan binnen.

Ananas is goed voor de huid! Ananas geeft de synthese van het collageen in uw lichaam een boost. Hoe hoger de collageen synthese, des te steviger en flexibeler de huid is. Lees verder waarom andere voedingsmi­ddelen ook goed zijn voor de huid: Komkommers, Olijven, Avocado’s en Sinaasappe­ls.

Ananas tegen virussen en haaruitval!

Aangezien ananassen rijk zijn aan vitamine C, helpen ananassen u te vechten tegen virussen die hoest en verkoudhei­d veroorzake­n. Zelfs wanneer u al met een dergelijke kwaal besmet bent, kunnen ananassen u helpen. Deze vruchten bevatten namelijk bromelaïne. Bromelaïne is effectief in het onderdrukk­en van hoest en losmaken van slijm. Het eten van ananas en het nemen van de juiste medicatie kan u helpen sneller te herstellen.

Daarnaast is vitamine C een belangrijk element dat helpt bij het voorkomen van haaruitval. Het is een krachtige antioxidan­t die de vrije radicalen schade bestrijdt. Eet ananas in schijfjes of drink het gewoon als verse sap om zo de voordelen van vitamine C te plukken en haaruitval te voorkomen!

Ananas helpt tegen arthritis en het carpaal tunnel syndroom! Ananassen hebben anti-inflammato­ire eigenschap­pen, hierdoor kan het eten van een ananas de pijn van artritis aanzienlij­k verlichten. Afgezien van artritis helpt ananas u ook te vechten tegen soortgelij­ke aandoening­en zoals het carpaal tunnel syndroom en jicht. (mens en gezondheid/Foto:

Gezondheid en Co)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname