Times of Suriname

Hoofd ECD voorlopig in vrijheid gesteld

-

PARAMARIBO - Rechter Rewita Chatterpal honoreerde gisteren het verzoek van de raadsliede­n Raoul Lobo en Benito Pick om inspecteur Edith R, hoofd van de Economisch­e Controledi­enst (ECD), die samen met inspecteur Eric M, Sureshdew J en Khamraj R waren gedagvaard, voorlopig in vrijheid te stellen. Zij stelde wel als voorwaarde dat de vrouw op elke zitting, waarop haar zaak voorgaat, aanwezig moet zijn. Als zij niet verschijnt, kan zij weer gevangen genomen worden.

De rechter hield Edith R voor dat indien de opgelegde straf hoger wordt dan de tijd in voorarrest, zij weer gevangen genomen zal worden. Ze zei dat Edith R geen contact mag opnemen met haar kompanen. Edith R zegt dat zij niets heeft aangenomen. Met haar vrijlating zijn alle vijf verdachten in deze zaak op vrije voeten. Verdachte Khamraj R verscheen vanwege ziekte gisteren niet in de rechtszaal. De vijfde verdachte, Ivan B, was niet gedagvaard. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg gisteren ruimte om Ivan B te kunnen dagvaarden, waardoor zij de zaak van de overige verdachten niet voordroeg. Eric M, Sureshdew J en Khamraj R zullen als getuigen worden gehoord tegen Edith R op de volgende zitting.

Lobo en Pick gaven aan dat Edith R op 21 september in verzekerin­g werd gesteld. Ook Sureshdew J en Khamraj R werden aangehoude­n. Deze zaak begon toen een inval werd gedaan bij Sureshdew J die daarna Edith R aansprak. Edith R zei tegen de man dat hij netjes op het bureau moest komen om de zaak af te handelen. Zij gaf aan niet omkoopbaar te zijn. Daarom belde Sureshdew J naar Khamraj R omdat die bekend is met een aantal politieman­nen. Khamraj R belde toen inspecteur Eric M op, die op zijn beurt Edith R belde. Er zijn geen getuigen die kunnen aangeven dat Edith R geld nam van Khamraj R.

Lees verder op pagina 2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname