Times of Suriname

Getuige herkent verdachte die inbraak pleegde

-

PARAMARIBO – Een man getuigde gisteren dat hij hoorde toen het alarm van de woning van zijn achterbuur­vrouw overging. Hij nam een kijkje en herkende Ridle M als een van de drie inbrekers. Ridle M en Leandro P zaten gisteren in de beklaagden­bank voor het plegen van een inbraak in een woning op 4 april.

De getuige vertelde dat hij het alarm hoorde overgaan en meteen een kijkje nam. Hij wist niet dat zijn buurvrouw niet thuis was. Hij zag drie jongens op het erf lopen en herkende een van de verdachten, Ridle M, omdat hij hem van de buurt kent. Hij zag dat de mannen bezig waren in te breken in de woning. Het was rond drie uur in de ochtend. Hij vroeg een buurman om hulp. Zij reden elk met een houwer naar de plaats en schakelden in de tussentijd de politie in. De getuige hoorde toen twee schoten afgaan.

Volgens hem gaat het om dezelfde mannen die zeven jaar terug bij hem hadden ingebroken. Ridle M zei dat hij daadwerkel­ijk had ingebroken in de woning van de getuige. Hij denkt dat de man daarom boos is en hem bezwaart. De getuige zegt dat de verlichtin­g goed was waardoor hij kon zien dat het om Ridle M ging. Volgens Ridle M hoorde hij geluiden op zijn erf. Hij keek naar buiten en zag een zak die hij in het huis zette. Het bleek dat er onder ander sieraden in zaten. Kort daarna arriveerde de politie.

Op 4 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname