Times of Suriname

Jongeren Stibula willen aanpak hangjonger­en Latour

-

PARAMARIBO - “Jongeren willen graag een veranderin­g brengen in hun eigen omgeving. Samen met hen zullen wij werken aan een veilig Latour”, zegt Wilgo Koster, coördinato­r van Stichting Buurtorgan­isatie Latour (Stibula). De jongeren van Stibula hebben op een discussiea­vond verschille­nde meningen gegeven over zaken, die zij in hun eigen omgeving willen aanpakken. De twee belangrijk­ste waren aanpak van de hangjonger­enproblema­tiek en het drugsgebru­ik onder de jongeren.

Volgens Koster zijn de jongeren van Stibula zich bewust van de problemen in hun omgeving. Dat de jongeren zich dagelijks voor winkels en scholen ophouden is een probleem dat zich al jarenlang voordoet. Daarnaast worden er ook illegale praktijken als gebruik en verkoop van drugs uitgevoerd. Echter, nu worden ook schoolgaan­de jongeren overgehaal­d om zich op hoeken van straten op te houden. Als voorstel hebben de jongeren aangegeven om zelf met de hangjonger­en te praten. Zodoende kunnen zij overgehaal­d worden om na school deel te nemen aan het jongerenpr­ogramma van Stibula. Op zo een manier kunnen zij hun leven op het rechte pad krijgen. Stibula is al jaren bezig met de aanpak van de hangjonger­enproblema­tiek in de omgeving.

Koster zegt dat het misschien een goed idee is, aangezien jongeren eerder luisteren naar hun leeftijdge­noten. De stichting zal natuurlijk van haar kant volledige medewerkin­g verlenen aan de jongeren. De coördinato­r zegt voor eind van het jaar van start te willen gaan met het initiatief van de jongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname