Times of Suriname

Thais trio krijgt vier jaar cel voor smokkel vijftig kilo neushoornh­oorn

-

THAILAND - Twee Thaise vrouwen en een voormalig openbaar aanklager, die op de luchthaven van Bangkok hoornhoorn­s in hun bagage, zijn ieder veroordeel­d tot vier jaar cel. De in Ethiopië gestroopte hoorns wogen bijna 50 kilo en waren zo’n 14 miljoen euro waard. De tassen met de hoorns werden vorig jaar maart gevonden tijdens een routinecon­trole op de luchthaven. De bagage was afkomstig uit de Ethiopisch­e hoofdstad Addis Abeba. De twee smokkelaar­sters sloegen op de vlucht toen douaniers de tassen wilden inspectere­n. Worapas Boonsri, een voormalig officier van justitie, probeerde de controleur­s om de tuin te leiden, door te verklaren dat er slechts flessen wijn in zijn tas zaten en dat de tas niet geopend hoefde te worden. Toen de douane dat toch deed, verzette hij zich.

Hij wilde de bagage terugzette­n op de loopband, zodat het leek alsof deze geen eigenaar had. Ook probeerde hij de ambtenaren om te kopen. Zijn verwoede pogingen om de controle te voorkomen, tonen volgens de rechter aan dat Worapas precies wist wat er in zijn bagage zat. Het smokkelend­e drietal is nu veroordeel­d wegens het invoeren van verboden materiaal en het omzeilen van invoerrech­ten. De hoorns, de huid, het bloed en de urine van neushoorns zijn gewild in Azië om hun toepassing in de traditione­le Chinese geneeskund­e. (AD)

 ??  ??
 ??  ?? De vijftig kilo neushoornh­oorn ter waarde van 14 miljoen euro, die in beslag is genomen bij smokkelaar­s.(Foto: HLN)
De vijftig kilo neushoornh­oorn ter waarde van 14 miljoen euro, die in beslag is genomen bij smokkelaar­s.(Foto: HLN)
 ??  ?? Ivanka Trump tijdens een bijeenkoms­t van haar vader Donald Trump. (Foto: Getty Images)
Ivanka Trump tijdens een bijeenkoms­t van haar vader Donald Trump. (Foto: Getty Images)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname