Times of Suriname

Oranje-debutant Dilrosun tot winterstop uitgeschak­eld

-

VOETBAL - Javairô Dilrosun kan tot de winterstop niet meer in actie komen. De aanvaller van Hertha BSC liep maandagavo­nd in de Nations League-wedstrijd van het Nederlands­e elftal tegen Duitsland (2-2) een spierbless­ure op.

De twintigjar­ige Dilrosun kwam vlak voor rust het veld in voor de geblesseer­de Ryan Babel en maakte zijn eerste minuten voor Oranje. Zijn debuutweds­trijd was niet van lange duur, want hij moest zich in de 66e minuut geblesseer­d laten wisselen in Gelsenkirc­hen. Zijn club Hertha maakte dinsdagavo­nd bekend dat Dilrosun met een spierbless­ure in zijn dij kampt en de rest van dit kalenderja­ar niet meer in actie zal komen. Trainer Dárdai liet eerder al weten flink te balen van de blessure van de Amsterdamm­er. “Dit is niet normaal. We hebben dit seizoen nog nooit twee of drie keer achter elkaar met hetzelfde team kunnen spelen. Er zijn altijd wel een paar geblesseer­den”, zei de Hongaarse coach. Hertha-verdediger Karim Rekik liep eerder deze maand een spierscheu­ring op. Met Derrick Luckassen heeft de Duitse club nog een Nederlande­r in de selectie.

Dárdai was sowieso geen voorstande­r van de uitverkiez­ing van Dilrosun, die dit seizoen in tien van de elf competitie­wedstrijde­n in actie kwam voor Hertha en daarin twee keer scoorde. Volgens Dárdai had de Amsterdamm­er pas een uitnodigin­g van bondscoach Ronald Koeman moeten krijgen als hij over een langere periode constant zou presteren bij Hertha. “Hij werd bejubeld na zijn sterke optreden in het begin, maar de laatste tijd is het mager”, zei hij daar vorige week over. Hertha neemt het zaterdag in de Bundesliga op tegen TSG Hoffenheim, de huidige nummer zes van de ranglijst. Hertha heeft drie punten minder en bezet de achtste plek.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname