Times of Suriname

AC Milan wilde Ronaldo

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo verruilde Real Madrid afgelopen zomer voor Juventus. Met AC Milan was er in een eerder stadium nog een Italiaanse club geïnteress­eerd in de diensten van de Portugese aanvaller. Marco Fassone, voormalig algemeen directeur van i Rossoneri, vertelt dat de toenmalige Chinese eigenaar Ronaldo naar Milaan wilde halen.

“Het is waar, Yonghong Li wilde Cristiano Ronaldo naar AC Milan halen. Meneer Li wilde Ronaldo halen, omdat hij het idee had dat dit een enorme aantrekkin­gskracht op de Chinese markt zou hebben. Hij wilde Madrid verlaten en we hebben in 2017 een ontmoeting met zijn zaakwaarne­mer Jorge Mendes gehad, om de kosten en zijn beschikbaa­rheid te checken”, vertelt Fassone in gesprek met Il Sole 24 Ore.

“Op dat moment overtuigde ik hem ervan om zijn droom op te geven: Ronaldo was te duur. Ik denk dat AC Milan op dat moment geleid werd door een aantal uitstekend­e directeure­n, we draaiden twintig miljoen euro meer aan omzet”, vervolgt de voormalig algemeen directeur van AC Milan. Hij verliet i Rossoneri afgelopen zomer, nadat de club in Amerikaans­e handen was gevallen. Li had AC Milan in de schulden gebracht en moest de club daarom verkopen aan investerin­gsfonds Elliott.

“Bij de schuld van 126 miljoen euro was een bedrag van 45 miljoen euro inbegrepen voor buitengewo­ne kosten, dat volledig gedekt werd door Elliott. Ik hoor nu niks meer van Li, weleens van zijn rechterhan­d David Han Li”, stelt Fassone. Er worden vraagteken­s gesteld bij de herkomst van het geld van de Chinese zakenman. “Ik heb geen idee waar zijn geld vandaan kwam. Maar er waren prestigieu­ze adviseurs betrokken bij de overname, dus waarom had ik aan Li moeten twijfelen?” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname