Times of Suriname

Kartomenaw­i scoort winnende treffer

-

VOETBAL - Ernesto Kartomenaw­i heeft ervoor gezorgd dat Black Tiger ongeslagen blijft in de competitie van de Sport Bond Commewijne. In het Seljeestad­ion werd nipt gewonnen van Marcon met 2-1. Bij de rust stonden de teams nog gelijk: 1-1.

Marcon dat in de middenmoot is, begon de ontmoeting veel beter en opende de score in de veertiende minuut; een doelpunt gemaakt door Marko Partoredjo. Hierna kregen beide teams een legio aan kansen, maar het gelukte alleen Black Tiger om het net te vinden. In de 38ste minuut trok Howard Sodiko de score op gelijke hoogte: 1-1. Na de onderbreki­ng nam Black Tiger voor de eerste keer de voorsprong in de ontmoeting. Kartomenaw­i scoorde al na drie minuten spelen in de tweede helft: 2-1. Aan dit resultaat kwam er geen veranderin­g meer. Black Tiger blijft door de zege ongeslagen en heeft twaalf punten, terwijl Marcon blijft steken op zes punten.

Naaste concurrent Jong Mariënburg kwam sterk terug in de tweede helft om van Voorburg te winnen met 31. Alfiere Bergmans opende de score voor Voorburg in de eerste helft, waarna Arthur Landveld, Simon Karna en Mitchell Astrokarij­o in de tweede helft de drie doelpunten voor Jong Mariënburg maakte. Verder won Locomotief met 3-0 van Rust en Werk en Blue Wings won met 3-1 van Ellen. De doelpunten van Locomotief werden gemaakt door Michel Akaamba, Guillermo Adipoera en Gustaaf Sankarsa. Rohandie Jozefzoon (2x) en Decherro Klinker scoorden voor Blue Wings, terwijl Rockey Rother het enige doelpunt van Ellen maakte.

De stand:

1 Black Tiger 2 Jong Mariënburg 3 Locomotief 4 Blue Wings 5 Zoelen

6 Marcon

7 Ellen

8 Toronto 9 Voorburg

10 Rust en Werk 11 Real Zoelen 4 - 12 4 - 10 3-9 3-6 3-6 4-6 4-3 3-3 4-3 3-1 4-0