Times of Suriname

Neta Dell boekt ruime zege

-

VOETBAL - Neta Dell haalde flink uit naar Jivan Jotie in de eersteklas­secompetit­ie van de Livorno Sportorgan­isatie. In het Eddy Blackmanst­adion won het team met liefst 111, na een 6-1 ruststand. Door deze overwinnin­g heeft Neta Dell zeven punten en Jivan Jotie blijft steken op drie. Beide vereniging­en hebben zeven wedstrijde­n gespeeld. Neta Dell begon de ontmoeting vanaf het begin heel goed en opende al in de tweede minuut de score via Ritesh Ramdin. Zaken werden hierna nog erger voor Jivan Jotie, toen Ramdin, Winay Khoen Khoen, Karan Bahadoersi­ng en Ravesh Bansie het net vonden en de score tilden naar 5-0. Hierna deed Jivan Jotie iets terug en Romano Wijngaarde maakte het eerste doelpunt, maar moest hierna weer een tegentreff­er incasseren. Ramdin maakte zijn hattrick. In de tweede helft was Neta Dell weer beter en zaken werden steeds erger voor Jivan Jotie. In de 56ste minuut werd het team gereduceer­d naar tien man, nadat Marino Mac Donald zijn tweede gele kaart kreeg.

In de resterende minuten scoorde Neta Dell vier keer: Ramdin (2x), Bansie en Giovanni Mahabier maakten de doelpunten. Soerinder Nanhoe van Jivan Jotie scoorde in eigen doel en bepaalde de eindstand op 11-1. Verder maakte Welgedacht C geen fout tegen Cruzeiro en won met 5-2, terwijl HVV met 8-2 won van Hindelaya. In de tweede klasse won SCV met 4-2 van Real Fredriksho­op.

De stand:

1 Sudhar 2 Welgedacht C 3 a.s.Highwaysta­r 4 Hindboys 5 Cruzeiro

6 HVV

7 Neta Dell 8 Interpul

9 Jivan Jotie 10 Hindelaya 6 - 18 7 - 18 6 - 15 6 - 10 7 - 10 4-9 7-7 7-4 7-3 7-0

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Neta Dell en Jivan Jotie. (Foto: Rakesh Parag)