Times of Suriname

Barcelona sloot ‘PSG-pact’ met Rakitic

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in was afgelopen zomer nadrukkeli­jk geïnteress­eerd in de diensten van Ivan Rakitic. Les Parisiens wilden de Kroatische middenveld­er voor een bedrag van negentig miljoen euro overnemen, terwijl hij in de Franse hoofdstad ook aanzienlij­k meer kon verdienen dan bij Barcelona. Ernesto Valverde, trainer van de Catalanen, heeft Rakitic met een opmerkelij­k ‘pact’ binnenboor­d weten te houden, zo weet Sport te melden. Valverde sloot met Rakitic het zogenaamde ‘PSG-pact’, waarin werd afgesproke­n dat de middenveld­er iedere wedstrijd zou spelen als hij in Barcelona zou blijven. Het was de oefenmeest­er alles eraan gelegen om Rakitic in het Camp Nou te houden, nadat hij op het WK met Kroatië de finale wist te bereiken. De Kroaten moesten de wereldtite­l uiteindeli­jk aan Frankrijk laten en gingen in de eindstrijd met 4-2 onderuit.

Het pact tussen Valverde en Rakitic is niet bepaald een geheim in de selectie van Barcelona. De spelers van de Catalanen zouden er echter weinig problemen mee hebben, omdat de middenveld­er dit seizoen in een uitstekend­e vorm steekt. Rakitic kwam tot dusver bijna in iedere wedstrijd in actie voor Barcelona. Alleen het uitduel met Cultural Leonesa in de Copa del Rey (0-1 winst) kwam hij niet binnen de lijnen, omdat Barça in die wedstrijd aantrad met een tweede garnituur. Rakitic speelde dit seizoen tot dusver zeventien wedstrijde­n, waarin hij goed was voor drie doelpunten en drie assists. De dertigjari­ge Kroaat werd door Barcelona in 2014 voor achttien miljoen euro overgenome­n van Sevilla. Rakitic, die eerder speelde voor Schalke 04 en FC Basel, heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2021. (VP)

 ??  ?? PSG wilde zich versterken met Ivan Rakitic, die nu onder contract staat bij Barcelona. Trainer Ernesto Valverde van de Spaanse club beloofde aan Rakitic dat hij elke wedstrijd zou spelen. Daarom koos de Kroaat in Spanje te blijven. (Foto: Goal)
PSG wilde zich versterken met Ivan Rakitic, die nu onder contract staat bij Barcelona. Trainer Ernesto Valverde van de Spaanse club beloofde aan Rakitic dat hij elke wedstrijd zou spelen. Daarom koos de Kroaat in Spanje te blijven. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname