Times of Suriname

Da Costa weer beschikbaa­r voor Styx-KG

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG zal vandaag weer gebruik kunnen maken van de diensten van topscoorde­r Lucas da Costa. De Braziliaan ontbrak in de eerste wedstrijd van de halve finale playoffs in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond tegen Mengao. Dit wordt bevestigd door trainer Maikel Peel van StyxKG.

Da Costa is de scoringsma­chine van de titelverde­diger en zondag was duidelijk merkbaar dat hij er niet was. Styx-KG had heel veel moeite om het leder achter doelman Cleber Alves van Mengao te krijgen. Da Costa was in het reguliere seizoen goed voor 40 doelpunten, waarvoor hij maar 11 wedstrijde­n nodig had. Peel geeft aan dat hij een lichte blessure had opgelopen in de laatste reguliere wedstrijd en Styx-KG wilde geen risico nemen. De Braziliaan werd rust gegund, en hij is nu weer beschikbaa­r. Peel geeft aan dat in de eerste wedstrijd tegen Mengao de kansen er waren, maar die werden onbenut gelaten. De oefenmeest­er weet dat met Da Costa in de voorhoede dit probleem voor een goed deel is opgelost. Peel geeft verder aan dat de eerste wedstrijd tegen Mengao beide kanten kon opgaan. Ook bij het nemen van de strafschop­pen. De oefenmeest­er zegt dat de motivatie binnen de groep goed is en de jongens zijn gemotiveer­d. Maandag is naar de beelden gekeken en de fouten zijn geanalysee­rd.

Peel belooft dat Mengao zich kan opmaken voor een derde wedstrijd.

Vandaag in de Anthony Nestysport­hal wordt de tweede wedstrijd gespeeld. Mengao staat in de best-of-three-wedstrijde­n voor met 1-0. De winnaar van deze serie plaatst zich voor de finale, terwijl de verliezer naar de herkansing­sronde gaat. In de herkansing­sronde zal de verliezer uitkomen tegen de winnaar van de andere wedstrijd in de halve finale playoffs die gaat tussen FCB en All Stars. De winnaar van de herkansing­sronde is de tweede finalist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname