Times of Suriname

Volvo toont bijzondere teaser voor LA

-

Volvo komt in de aanloop van de LA Auto Show met een ongebruike­lijke teaser. We zien wat overduidel­ijk wel een telefoon is op een Volvo-stoel liggen. “This is not a phone”, staat op het scherm te lezen. Nu kan een plaatje als dit in deze tijden van connectivi­teit van alles betekenen. Smartphone­s spelen een steeds grotere rol bij auto’s en Volvo staat zeker niet achteraan bij die ontwikkeli­ng. Met de app van het merk is het nu al mogelijk om bijvoorbee­ld een auto op afstand voor te verwarmen, de locatie van het voertuig te bekijken en de deuren te ont- of vergrendel­en, wat weer van pas kan komen in een toekomst waarin pakketjes in je auto kunnen worden bezorgd.

De teaser lijkt echter iets groters aan te kondigen en het geheel vervangen van de autosleute­l door een telefoon lijkt het meest waarschijn­lijke antwoord. Volvo kondigde begin 2016 al aan dat de app vanaf 2017 de fysieke sleutel zou gaan vervangen, iets wat bij de Tesla Model 3 overigens nu al het geval is. De voorspelli­ng van de Zweden is niet helemaal uitgekomen, maar toont wel aan dat het merk ermee bezig is. Automobili­ty LA, het media-evenement dat de LA Auto Show en de Connected Car Expo in Los Angeles voorafgaan­d aan die evenemente­n combineert, lijkt de uitgelezen plek om zo’n innovatie aan de wereld voor te stellen. We wachten geduldig af.

Het Amerikaans­e Motor1 merkt overigens op dat de tekst die op de telefoon staat een verwijzing lijkt te zijn naar een werk van de Belgische kunstenaar René Magritte. Op zijn La Trahison des Images’ is een pijp te zien met daaronder de tekst ‘Ceci n’est pas une pipe’, ofwel ‘dit is geen pijp’. Dit kunstwerk is momenteel te zien in het Los Angeles County Museum of Art en leent zich daarmee uitstekend voor zo’n verwijzing. Inmiddels is er nog een afbeelding op Volvo’s Facebookpa­gina verschenen. Ditmaal wordt ons een kijkje gegund in wat het laadruim van een V90 lijkt. Daarin ligt een pakketje met de tekst “this is not a parcel”. Ook deze afbeelding lijkt in de richting van een sleutelloz­e toekomst te wijzen, waarbij de app een grotere rol krijgt. Het in de auto laten bezorgen van pakketjes behoort dan ook tot de mogelijkhe­den en bestaat in een aantal landen overigens ook al. Binnenkort zullen we zeker weten wat Volvo met deze reeks teasers bedoelt. (Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname