Times of Suriname

Roti met kip masala, kousenband en ei

-

Bereiding:

Neem een grote braadpan of hapjespan. Doe een flinke scheut olie in de pan en bak de drumsticks aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart. Doe de ui, knoflook, masala, vetsin, komijnpoed­er en korianderp­oeder in de pan en bak dit een paar minuten al roerend op hoog vuur .

Doe de tomatenpur­ee erbij en bak dit even mee.

Doe de drumsticks terug in de pan.

Voeg de kippenboui­llon toe en breng aan de kook. Doe er de aardappels bij (in grove stukken gesneden) en een hele Madame Jeanettepe­per en laat het gerecht zachtjes stoven (ongeveer 45 minuten). Let op: laat de peper heel want anders wordt het veel te pittig! Hoe langer je de peper meestooft, hoe pittiger het wordt. Kook ondertusse­n de kousenband: breng water aan de kook en kook hierin de kousenband bijtgaar (ongeveer 8 minuten). Giet af in een vergiet en wok de kousenband daarna nog even een paar minuten in een scheutje wokolie.

Kook ook de eieren hard (in 8 minuten) en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren. Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de eieren aan alle kanten bruin.

Breng de kipmasala op smaak met zout en zwarte peper.

Verwarm de roti in de magnetron.

Serveer de masalakip met de kousenband, gebakken eieren en roti. ( ah.be/Foto: Laura Koning)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname