Times of Suriname

Thaise gevangene ontsnapt door bewaker in cel te lokken met sterk verhaal over slang

-

In Thailand is een gedetineer­de uit zijn cel kunnen ontsnappen door een sterk verhaal op te dissen aan de politieage­nt die hem moest bewaken. De twintiger bleef volhouden dat er een gigantisch­e slang in zijn cel zat, en slaagde erin de agent in zijn cel te lokken en op te sluiten. Zelf sloeg hij op de vlucht. De politie kon hem enkele uren later alweer oppakken. De 23-jarige Anan werd in een politiekan­toor in de historisch­e stad Ayutthaya vastgehoud­en in afwachting van zijn proces wegens het bezit van methamfeta­mine. Tot vier keer toe zette hij het op een schreeuwen, zogenaamd omdat hij in zijn cel een slang had gezien.

Toen de agent die de wacht hield voor de vierde keer kwam checken of er iets aan de hand was, slaagde Anan erin de agent in de cel op te sluiten en zelf op de loop te gaan. Lang duurde zijn herwonnen vrijheid niet, want de politie kon hem vijf uur na zijn ontsnappin­g in de nabijgeleg­en jungle weer in de kraag vatten.

Een collega van de onfortuinl­ijke politieman liet achteraf weten dat de agent enkel de cel in ging om de gedetineer­de die maar bleef roepen en onrust veroorzake­n, te kalmeren en niet echt in de leugen was getrapt. “Maar volgende keer moeten we toch voorzichti­ger zijn. Het was een beoordelin­gsfout”, oordeelde hij.

Slangen, en dan vooral pythons, zijn overigens geen zeldzaamhe­id in Thailand, dus zo ongeloofwa­ardig was het verhaal van de opgesloten twintiger ook niet. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname