Times of Suriname

Antwoorden van Trump in Ruslandond­erzoek aan Mueller overhandig­d

-

VS - Advocaten van de Amerikaans­e president Donald Trump hebben de schrifteli­jke antwoorden van de president op de vragen in het Ruslandond­erzoek overhandig­d aan speciaal aanklager Robert Mueller.

Mueller leidt het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en van 2016. De advocaten van Trump en Mueller zijn al maanden in overleg over hoe de president gehoord zal worden.

Mueller ging akkoord met geschreven antwoorden van Trump en stuurde half oktober zijn vragen naar het Witte Huis. Hij kan echter alsnog besluiten de president in levenden lijve te ondervrage­n. De circa 25 vragen betreffen vijf verschille­nde onderwerpe­n, die allemaal gaan over gebeurteni­ssen die plaatsvond­en voordat Trump in 2016 de verkiezing­en won, schrijft. Als dat klopt, heeft de president geen vragen beantwoord over het ontslag van voormalig FBI-directeur

Comey.

Trump zei vrijdag nog tegen journalist­en in het Witte Huis dat hij de vragen “erg makkelijk” vond en geen moeite

James had om antwoorden te formuleren. “Mijn advocaten werken niet aan het document, ik ben er zelf mee bezig en schrijf zelf de antwoorden”, zei de president. De antwoorden op de vragen van Mueller zullen nog niet openbaar worden gemaakt, omdat de openbaar aanklager ze kan gebruiken als bewijs in het Ruslandond­erzoek. (NU)

 ??  ??
 ??  ?? De Amerikaans­e president Donald Trump en speciaal aanklager Robert Mueller. (Foto: Fortune)
De Amerikaans­e president Donald Trump en speciaal aanklager Robert Mueller. (Foto: Fortune)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname