Times of Suriname

Arthy Lie Taekwondos­chool wint veertien medailles

-

TAEKWONDO – Vier gouden en tien zilveren medailles wonnen de vechters van de school van Arthy Lie die het afgelopen weekend meededen aan de 23ste editie van het best of the best Taekwondo Opentoerno­oi op Aruba. Behalve Suriname namen ook de volgende landen deel aan dit toernooi: Canada, de VS, Columbia, Chili, Peru, Curaçao, Ecuador en Venezuela.

Voorafgaan­d aan dit grote evenement werd er een trainingsk­amp georganise­erd waarbij de laatste ontwikkeli­ngen binnen het taekwondog­ebeuren werden behandeld. Onze vechters hadden zich heel goed voorbereid op dit toernooi en wisten ook dat ze heel veel tegenstand zouden tegenkomen, omdat enkele landen met hun nationale selectie zouden deelnemen. Echter hebben het lange wachten, de hitte, de vermoeidhe­id, de zeer subjectiev­e en soms zeer onsportiev­e beslissing­en van de scheidsrec­hters ervoor gezorgd dat de resultaten ietwat tegenviele­n. Onze vechters hebben, ondanks dit alles, wel van zich doen spreken.

Yigal Van de Riet en Chivaro Aniepa waren aan de Surinaamse zijde de beste vechters en mochten ook van het publiek die waardering krijgen. Een van de spannendst­e wedstrijde­n van de avond was ongetwijfe­ld de partij tussen de Arubaanse kampioen Stuart Smit en Van de Riet. In de eerste ronde keek Van de Riet aan tegen een achterstan­d van vijf punten, in de tweede ronde werd het spelbeeld anders en kon onze Surinaamse vechter het tij keren en de stand in zijn voordeel brengen. In de derde ronde was alles wat de klok sloeg Suriname. Dit beviel de (Arubaanse) scheidsrec­hters echter niet, waardoor er vaker dubieuze punten toegekend werden aan Smit. Suriname verloor deze partij met een verschil van een punt, maar het publiek wist wederom dat de uiteindeli­jke winnaar Van de Riet was.

De gouden medailles werden gewonnen door: Aryan Spong, Jayden Somopawiro, Daniel Jagroep en Chivaro Anipa. De zilveren medailles werden gewonnen door: Yigal Van de Riet, Jair Jagroep, Samaki Pinas, Katungi Pinas, Bjorn Hermelijn, Rivano Mac Donald, Isean Raghoebars­ing, Santouscha Morman, Rumeysa Moestalim en Minzi Pokie.

 ??  ?? De Surinaamse kampioen Jair Jagroep in actie op Aruba.
De Surinaamse kampioen Jair Jagroep in actie op Aruba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname