Times of Suriname

Zwaluw’96 2 trekt seriestand gelijk

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in is al langer geïnteress­eerd in Frenkie de Jong en heeft nu een formeel bod gedaan in Amsterdam, zo weet Marca te melden. De sportkrant schrijft dat de regerende kampioen van Frankrijk tachtig miljoen euro heeft geboden. De Jong moet bij PSG de opvolger worden van Adrien Rabiot.

De 23-jarige Rabiot heeft een aflopend contract en het is onduidelij­k of hij dat gaat verlengen. Onder meer Barcelona heeft interesse in de Fransman, al is die club ook in de markt voor de 21-jarige De Jong. Naast PSG en Barcelona zitten naar verluidt Real Madrid, Tottenham Hotspur en het Manchester City van Josep Guardiola achter de middenveld­er van Ajax aan.

Directeur spelersbel­eid Marc Overmars bevestigde in september overigens dat Barcelona zich tijdens de zomerperio­de heeft gemeld voor De Jong: “Barcelona schatte De Jong niet op waarde. Barcelona mag in januari Paris Saint-Germain is al langer geïnteress­eerd in Frenkie de Jong en heeft een formeel bod gedaan in Amsterdam. (Foto: ESPN) ZAALVOETBA­L – Zwaluw ’96 2 heeft dinsdagavo­nd de tweede game van Parkeer Boys gewonnen in de playoffs van de tweedeklas­secompetit­ie van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal werd het een 5-3 zege voor Zwaluw’96 2. Door deze zege heeft de winnaar de seriestand naar 1-1 getrokken en er komt een derde beslissend­e game voor de herkansing­serie. Zwaluw’96 2 was verplicht dit duel te winnen en het begon uitstekend. In de negende minuut zorgde Irfaan Poese voor de 1-0, vijf minuten later maakte Denzel Codrington de 2-0 en even later was Diego Timpico verantwoor­delijk voor de 3-0. In deze helft kwam Parkeer Boys helemaal niet aan te pas en wist geen enkel keer het net te vinden. Ook in de beginfase van de tweede helft was Zwaluw’96 2 de bovenligge­nde partij en in de 22ste minuut zorgde Lorenzo Nelom voor de 4-0. Parkeer Boys voerde hierna de druk op, maar de aansluitin­gstreffer bleef nog even uit. Pas in de 40ste minuut verkleinde Emmanuel Derby de score naar 4-1 en drie minuten later was Murgillio Esajas verantwoor­delijk voor de 4-2. Parkeer Boys was helemaal terug in het spel en voerde het tempo op, maar in de 47ste minuut schoot Timpico de 5-2 binnen. Hierna was het spel al gespeeld, maar in de laatste minuut bepaalde Roche Rosebel de eindstand op 5-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname