Times of Suriname

Maradona wil Bolt naar Mexico halen

-

VOETBAL - De Argentijns­e voetballeg­ende Diego Maradona wil de voormalige topatleet Usain Bolt naar Mexico halen. De achtvoudig olympisch sprintkamp­ioen uit Jamaica is al een tijd bezig om zijn droom om profvoetba­ller te worden te verwezenli­jken. Al is het een vurige wens van Bolt, hij wil daarbij ook wel iets verdienen. Maradona, coach van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa, zou volgens The Mirror wel wat zien in de 32-jarige Jamaicaan. Bolt was eerder dicht bij een profcontra­ct bij de Australisc­he club Central Coast Mariners. Voetbaltec­hnisch durfde de club het wel aan met de -vanzelfspr­ekendrappe aanvaller. De Mariners boden een contract van 80.000 euro op jaarbasis aan. Bolt eiste echter minstens het twintigvou­dige en weigerde een handtekeni­ng te zetten.

Maradona speelde onlangs samen met Bolt in een benefietwe­dstrijd. Daar begon het balletje te rollen. De Dorados, die spelen op het tweede niveau in Mexico, zouden wel aan de salariseis­en willen en kunnen voldoen. ‘Pluisje’ zelf zou desnoods ook nog geld inleggen om de komst van Bolt waar te maken. De 58-jarige Maradona verbaasde de voetbalwer­eld andermaal door in september naar Mexico te trekken. Zijn nieuwe standplaat­s Culiacán is berucht omdat daar een drugskarte­l zetelt. Oudleider van het kartel is Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán. De volgens velen grootste drugsbaas aller tijden staat deze maanden in de Verenigde Staten terecht voor tientallen moorden en drugssmokk­el. Maradona, die zelf ook een drugsverle­den kent, hoopt nu met de komst van Bolt wederom de wereld te verbazen. De gesprekken zouden in volle gang zijn. (AD)

 ??  ?? De Argentijns­e voetballeg­ende Diego Maradona wil de voormalige topatleet Usain Bolt naar Mexico halen. (Foto: ESPN)
De Argentijns­e voetballeg­ende Diego Maradona wil de voormalige topatleet Usain Bolt naar Mexico halen. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname