Times of Suriname

FCB naar herkansing­sronde

-

ZAALVOETBA­L – Nieuwkomer FCB bereikt de herkansing­sronde van de hoofdklass­e playoffs van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Dinsdag won het team in de halve finale playoffs van All Stars met 5-3. FCB wint de serie van best-of-drie-wedstrijde­n met 2-0. In de herkansing­sronde zal FCB het opnemen tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Styx-KG en Mengao, om zich te plaatsen voor de finale. All Stars moest deze wedstrijd winnen, maar het begon de wedstrijd juist slecht. Al in de eerste minuut opende Terence Pinas de score voor FCB: 1-0. Hierna zakte FCB steeds naar achteren om de ruimtes klein te houden en doelman Vishrant Harangi zoveel te behoeden voor afstandssc­hoten. All Stars kreeg toch de ruimte en in de dertiende minuut was het Raydel Lioe Anjie, die de teams op gelijke hoogte bracht: 1-1. In de resterende zeven minuten kwam er geen veranderin­g meer in de score en de teams gingen de kleedkamer­s in met een 1-1 ruststand. De tweede helft begon FCB weer beter en in de eerste minuut was het raak. Abraham Graves nam het doelpunt voor zijn rekening, maar All Stars kwam weer sterk terug. Benjamin Saling trok de teams voor de tweede keer op gelijke hoogte: 2-2. Een minuut na het doelpunt van Saling was het Kawiesh Balgobind, die FCB weer op voorsprong bracht: 3-2. All Stars liet het niet daarbij en in de 27ste minuut bracht Ruben Pikiento de teams voor de derde keer op gelijke hoogte: 3-3.

De teams begonnen hierna rustig te spelen en namen geen kansen. Het leek erop dat de wedstrijd voor de tweede keer naar de verlenging zou gaan, maar zaken liepen verkeerd af voor All Stars in de 38ste minuut. In een mum van tijd kreeg het twee doelpunten tegen. Roy Lespeki en Arrigo Watchman scoorden en stelden de zege hiermee veilig, ondanks dat All Stars enorme druk uitoefende in de resterende minuten.