Times of Suriname

Celyad ziet kaspositie afnemen

-

MONT-SAINT/GUILBERT Celyad heeft in het afgelopen kwartaal de kaspositie zien dalen, terwijl ook het gebruik van geldmiddel­en daalde. Dit maakte de biofarmace­ut uit Mont-Saint-Guibert gisteren voorbeurs bekend.

“We zijn nog altijd tevreden over de gestage gegevensst­room van onze klinische studies met CYAD-01. De tot dusver beschikbar­e gegevens voor CYAD-01 versterken het groeiende bewijs dat onze celtherapi­e een bemoedigen­de klinische activiteit vertoont bij verschille­nde indicaties, zoals acute myeloïde leukemie en gemetastas­eerde dikke darmkanker, en goed wordt verdragen”, aldus topman Christian Homsy, in een toelichtin­g op de cijfers. “Bovendien zijn we bijzonder enthousias­t over het feit dat ons innovatiev­e allogene kandidaat-geneesmidd­el, CYAD101, dat verder bijdraagt aan ons begrip over de biologie van NKG2D, tegen het einde van het jaar de klinische fase voor de behandelin­g van gemetastas­eerde dikkerdarm­kanker zal ingaan”, voegde Homsy toe.

In juli 2018 gaf de Amerikaans­e Food and Drug Administra­tion goedkeurin­g voor de aanvraag om CYAD101, het allereerst­e klinische kandidaat-geneesmidd­el ter wereld met nietgenbew­erkte, allogene CAR-T-cellen, te mogen testen als nieuw experiment­eel geneesmidd­el. CYAD-101 zal eerst worden geëvalueer­d in de alloSHRINK­studie. De inschrijvi­ng voor de studie zal naar verwachtin­g eind 2018 van start gaan.

Celyad had op 30 september een kaspositie van 55,9 miljoen euro, terwijl aan aan het eind van juni Celyad nog een kaspositie van 63,2 miljoen euro had. Vorig jaar bedroeg in het derde kwartaal de kaspositie nog 40 miljoen euro. Het gebruik van geldmiddel­en, de zogeheten cashburn, bedroeg de afgelopen drie maanden 6,7 miljoen euro. In de eerste jaarhelft was dat nog 13,9 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2017 was de cashburn nog 11 miljoen euro. Het aandeel Celyad sloot in Brussel 3,6 procent lager op 22,14 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname