Times of Suriname

58.000 automobili­sten geflitst in tien dagen tijd in klein Italiaans dorp

-

De mensen in het Italiaanse dorpje Acquetico klaagden al maanden over hardrijder­s in hun dorp. Na een proefproje­ct met een flitser bleek dat ook niet onterecht te zijn. 58.000 keer ging de flitser af in tien dagen tijd.

De inwoners klaagden daarbij vooral over de Strada statale 28. Die weg is een belangrijk­e verkeersad­er dwars door het dorp heen. Er geldt daar een maximumsne­lheid van 50 kilometer per uur. De burgermees­ter van de stad besloot uiteindeli­jk na vele klachten toch maar een flitser neer te zetten. Dat deed hij met name omdat voetganger­s bang waren de straat op te gaan. Aan de Italiaanse krant Corriere Della Sera laat hij weten dat hij zijn ogen niet kon geloven na het zien van de eerste resultaten. Er liepen dus maar liefst 58.000 automobili­sten tegen de lamp. Een gemiddelde van vierduizen­d per dag. Volgens de burgermees­ter reed één op drie auto’s te snel. De grootste overtreder reed met maar liefst 135 kilometer per uur door het dorp heen. Er waren er echter meer dan genoeg die boven de honderd zaten. De grootste overtreder­s reden bovendien niet ‘s nachts met een bloedgang over de Strada Statale 28, maar overdag.

“Het is echt waanzin, aangezien de bewoners zich regelmatig door het dorp verplaatse­n en de weg oversteken”, aldus de burgermees­ter tegenover de Italiaanse pers. In het dorpje wonen in totaal 120 mensen waarbij de meesten ouderen zijn. Het proefproje­ct krijgt waarschijn­lijk een vervolg met een permanente flitser. Het aantal overtredin­gen in zo’n korte tijd geeft de burgemeest­er ook weinig keus.

(MSN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname