Times of Suriname

Gezondheid­sbeurs SVZ druk bezocht

-

PARAMARIBO – Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft zaterdag in de binnenstad een gezondheid­sbeurs georganise­erd. Ricky Koulen, verpleegku­ndige van het SVZ, geeft aan dat het de eerste keer is dat het SVZ zo een gezondheid­sbeurs organiseer­t.

Koulen zegt verder dat de mensen steeds moeten betalen als ze naar de dokter moeten en dat alles kost veel geld. Het SVZ wil daarom iets terugdoen voor de samenlevin­g en heeft besloten om deze activiteit jaarlijks te organisere­n op de dag voor de Onafhankel­ijkheidsda­g. Jong en oud togen gisteren naar de binnenstad om gebruik te maken van de diverse diensten die het SVZ te bieden had. De aanwezigen konden onder andere hun glucose, bloeddruk en gewicht laten meten. Verder gaven de verschille­nde verpleegku­ndigen informatie over de verloskame­r, digitale mammografi­e en borstkanke­r. Ook kregen ze informatie over de Spoedpost en de Ambulanced­ienst. Koulen geeft aan dat indien er bij iemand misstanden zijn ontdekt, dan wordt die geadviseer­d om naar zijn eigen huisarts te gaan en wanneer het ernstig is, wordt die persoon verwezen naar de Spoedpost van het ziekenhuis.

Enkele bezoekers gaven aan het een geweldig initiatief van het ziekenhuis te vinden om de burgers tegemoet te komen. De meeste mensen hebben door de week niet echt tijd om de dokter te bezoeken. “Ik dacht dat alles van mij in orde was, maar toen ik mijn glucose was gaan checken, heb ik gezien dat het 10.7 is, wat betekent dat ik terug moet naar mijn huisarts. Ik ben zo geschrokke­n, want ik had voor de ochtend nog niets gegeten”, aldus de bezoeker. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname