Times of Suriname

Burgemeest­er Paul Depla sluit woning in Breda na schietpart­ij

-

BREDA - Burgemeest­er Paul Depla heeft in het weekend een woning aan de Amerstraat in Breda gesloten na een schietpart­ij. Hierbij zijn twee mannen gewond geraakt. In de woning van de vriendin van een van de twee slachtoffe­rs is softdrugs gevonden. De woning is zowel vanwege het schietinci­dent als de drugs gesloten. De politie kreeg in het weekend een melding van het incident. Nadat de hulpdienst­en ter plaatse waren, werd een 25-jarige man uit Oosterhout met een schotwond aangetroff­en. Zijn vriendin was op dat moment ook aanwezig. De gewonde man werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Ook werd de omgeving afgezet voor politieond­erzoek. Hierbij zijn ook speurhonde­n ingezet. Even later werd de politie gewaarschu­wd over een tweede beschoten slachtoffe­r, een 26-jarige man uit Dordrecht. Deze man is nog niet gehoord. De politie heeft in kader van het onderzoek de woning van de vriendin van het 25-jarige slachtoffe­r doorzocht. In het huis is een hoeveelhei­d softdrugs aangetroff­en. Daarop werd de vrouw aangehoude­n en meegenomen naar het politiebur­eau. Burgemeest­er Depla heeft besloten om de woning direct te sluiten. Dit vanwege de schietpart­ij en de drugsvonds­t. “De veiligheid van omwonenden staat voorop. Dit wil je in je stad gewoon niet hebben en zeker niet midden in een woonwijk.” Volgens de burgemeest­er is dit in combinatie met de aangetroff­en drugs reden om het pand te sluiten. “De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd. Met de sluiting van het pand is de situatie voor nu gestabilis­eerd.” (NU)

 ??  ?? Burgemeest­er Ina Adema van Lelystad hield een toespraak. Ook de commissari­s van de Koning, de burgemeest­er van Dronten en de locoburgem­eester van Noordoostp­older staan op het podium tijdens de toespraak. (Foto: ANP)
Burgemeest­er Ina Adema van Lelystad hield een toespraak. Ook de commissari­s van de Koning, de burgemeest­er van Dronten en de locoburgem­eester van Noordoostp­older staan op het podium tijdens de toespraak. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname