Times of Suriname

PSV verslaat tiental Heerenveen

-

VOETBAL - PSV heeft de competitie­wedstrijd tegen Heerenveen omgezet in een eenvoudige overwinnin­g: 3-0. Lang had PSV niet nodig om de defensie van Heerenveen stuk te spelen. Steven Bergwijn snelde langs Kik Pierie en bracht vervolgens Hirving Lozano in stelling: 0-1 binnen tien minuten. Niet lang daarna was Heerenveen dicht bij de gelijkmake­r: doelman Jeroen Zoet zat helemaal mis, waardoor Hoegh voor de gelijkmake­r leek te kunnen zorgen. De Jong bewees echter ook zijn verdedigen­de waarde en haalde de inzet net voor de doellijn weg. Tien minuten voor rust werd de wedstrijd ‘beslist’ door ingrijpen van de VAR. Na een overtredin­g van Morten Thorsby op de doorgebrok­en Hirving Lozano raadde videoarbit­er (VAR) Pol van Boekel aan de beelden te gaan bekijken. Op basis daarvan gaf Van Boekel de Heerenveen-middenveld­er een rode kaart. Nog voor rust kreeg Van Boekel opnieuw advies van de VAR om beelden te gaan bekijken na een botsing tussen Sam Lammers en PSV-doelman Zoet. Op basis van de beelden besloot Van Boekel dit keer (terecht) tot het geven van een gele kaart.

Na de rode kaart was PSV echter nog duidelijke­r de bovenligge­nde partij. In de tweede helft was het wachten op de 0-2. Die kwam er al na zeven minuten, en hoe! Op aangeven van Lozano liet Luuk de Jong met een weergaloze omhaal doelman Warner Hahn voor een tweede keer kansloos. Een absolute wereldgoal van De Jong, die zo op fraaie wijze zijn twaalfde van het seizoen maakte.

Na iets meer dan een uur spelen stuurde Bergwijn met een steekpass De Jong weg. De spits bleef koel en legde de bal breed op Lozano, die eenvoudig zijn tweede van de avond kon binnenwerk­en. Niet veel later leek ook De Jong zijn tweede te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. Ook een goal van Angelino werd afgekeurd, wegens buitenspel. PSV kon de wedstrijd eenvoudig uitvoetbal­len. Door de 3-0 zege hebben de Eindhovena­ren de voorsprong op Ajax weer vergroot tot vijf punten. De Amsterdamm­ers wonnen eerder op de avond met dezelfde cijfers van NAC Breda.