Times of Suriname

Ajax moeiteloos langs NAC

-

VOETBAL - Ajax heeft op bezoek bij NAC Breda een degelijke overwinnin­g geboekt: 0-3. De thuisploeg hield lang goed stand, maar kwam op slag van rust toch op achterstan­d door een eigen doelpunt. Na rust kwam de overwinnin­g niet meer in gevaar voor Ajax.

Bij de Amsterdamm­ers speelde David Neres voor de geblesseer­de Hakim Ziyech. Bij NAC Breda meer wijziginge­n: zo speelde Daan Klomp voor Jurich Carolina, Jethro Mashart voor Marwin Reuvers en Arno Verschuere­n voor Giovanni Korte. Voor zowel Klomp als Mashart betekende het hun debuut in de Eredivsie.

De Bredanaars lieten Ajax van begin af aan het spel maken en verdedigde­n met man en macht. Dat leidde ertoe dat de bezoekers maar moeizaam tot kansen kwamen. Vorig seizoen won Ajax met 8-0 in Breda, maar zo eenvoudig ging het zaterdagav­ond niet. Lange tijd leken de ploegen met een 0-0 stand de rust op te gaan zoeken. Vlak voor rust kwam Ajax echter toch op voorsprong. Lasse Schöne, wiens contract deze week tot 2020 werd verlengd, nam een corner en uiteindeli­jk werkte debutant Mashart de bal van dichtbij in eigen doel. Na rust kwam Zakaria Labyad binnen de lijnen voor Donny van de Beek. De middenveld­er had last van zijn dijbeen. Labyad sloeg een kleine tien minuten na rust direct toe. Nadat Neres eerder de paal had geraakt, volleerde Labyad op aangeven van de Braziliaan de bal heel fraai in de verre hoek: 0-2. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

In de resterende minuten kregen beide ploegen kansen. In de absolute slotfase tekende invaller Klaas-Jan Huntelaar op aangeven van Nicolas Tagliafico ook nog voor 03.