Times of Suriname

Liverpool doet goede zaken

-

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Premier League en won overtuigen­d van Watford met 3-0. Door deze zege staat Liverpool op de tweede plek met 33 punten uit 13 wedstrijde­n.

Pas acht minuten voor rust werd het leuk. Roberto Firmino zette Watfordkee­per Ben Foster aan het werk en aan de overkant redde Alisson Becker uitstekend bij een uithaal van Roberto Pereyra. Foster had vervolgens ook nog een antwoord op een volley van Sadio Mané en een kopbal van Mohamed Salah, waardoor Liverpool en Watford in evenwicht gingen rusten. Tien minuten na rust ontsnapte een teleurstel­lend spelend Liverpool aan een penalty, toen Andy Robertson Will Hughes neerhaalde. Scheidsrec­hter Jonathan Moss nam de verkeerde beslissing door de bal niet op de stip te leggen. Liverpool kwam zo met de schrik vrij en kwam tien minuten later op voorsprong. Mané vond Salah en hij schoot via Foster raak. Voor de Egyptenaar betekende dit al zijn zesde doelpunt tegen Watford, in zijn derde wedstrijd tegen deze ploeg.

Een kwartier voor tijd verdubbeld­e Trent AlexanderA­rnold de marge, door een vrije trap schitteren­d binnen te krullen. Liverpool zat zo op rozen, maar kwam negen minuten voor tijd met tien man te staan, omdat aanvoerder Jordan Henderson zijn tweede gele kaart pakte. Watford kon niet van de meertalsit­uatie profiteren en zag Liverpool nog uitlopen naar 3-0, toen Firmino van dichtbij raak kopte.

Liverpool kan door deze zege met een goed gevoel toeleven naar de Champions League-kraker van woensdag tegen Paris Saint-Germain. The Reds zijn bij een overwinnin­g op de Franse grootmacht zeker van een plek in de volgende ronde. (VI)