Times of Suriname

Robinhood boekt makkelijke zege op WBC

-

VOETBAL – Lands en bekerkampi­oen Robinhood blijft domineren in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Vrijdagavo­nd werd in het Andre Kamperveen­stadion Walking Boyz Company (WBC) aan de kant gezet met 40. Robinhood heeft nu uit twee wedstrijde­n zes punten, terwijl WBC nog geen enkele punt heeft kunnen vergaren. Robinhood startte de wedstrijd heel goed en opende de score al in de vijfde minuut. Zaken werden zelf beter voor de groenrode formatie toen het team na 30 minuten spelen een voorsprong nam van 30. De doelpunten werden gemaakt door Alan Lucas (2x) en Roxey Fer. In de tweede helft bepaalde Saverio Adeni de eindstand; hij scoorde uit een hoekschop, doordat WBC achterin nonchalant verdedigde.

Trainer Roberto Gödeken van Robinhood gaf aan dat hij het eigenlijk niet had verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Hij geeft aan dat WBC tal van spelers heeft binnengeha­ald en rekende op meer tegenstand. Gödeken is verder blij met het spel van de jongens, want de opdrachten zijn uitgevoerd. Het was de bedoeling om vroeg te scoren, om hierna het wedstrijdt­empo te bepalen. Gödeken gaf ook aan dat hij tevreden is met wat hij tot nu heeft gezien. In de twee wedstrijde­n heeft het team zeven keer gescoord en nog geen enkele tegendoelp­unt gehad.

Assistentt­rainer Joël Assad van WBC zegt dat zijn team veel ruimtes heeft weggegeven aan Robinhood en in het begin werd dit het team fataal. “Wij weten allemaal dat Robinhood beschikt over snelle jongens. In de tweede helft hebben wij meer druk gezet op Robinhood, want het kon de wedstrijd niet meer domineren, maar de schade was al geschied.” Ook hij had het niet verwacht dat zijn team met zulke cijfers zou verliezen. Voor WBC was deze ontmoeting zijn eerste volledige wedstrijd, want het eerste duel tegen Notch werd uitgesteld, omdat de verlichtin­g in het AK-stadion het niet deed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname