Times of Suriname

Transie boekt tweede zege

-

VOETBAL – Transvaal heeft in het Essedstadi­on koploper West United van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) klein kunnen krijgen. Zaterdag won de groenwitte formatie met 20. Deze score werd al bij de rust bereikt. Beide teams hebben nu zes punten: West United heeft drie wedstrijde­n gespeeld en Transvaal twee.

Transvaal dat in zijn openingswe­dstrijd nipt won van Nishan’42, startte de wedstrijd deze keer veel beter. Hoewel het team de wedstrijd zonder zijn vleugelaan­valler Ivenzo Comvalius startte, werd de score al in de tiende minuut geopend door de jeugdige Rivaldo Doorson, die van assistent-trainer Ray Frankel een basisplaat­s kreeg. Transvaal bleef domineren en in de 37ste minuut werd het tweede doelpunt gemaakt. Ronaldo Kembel nam het doelpunt voor zijn rekening en gaf Transvaal ademruimte: 20.

In de tweede helft kreeg het team uit Coronie tal van kansen om iets uit de ontmoeting te halen, maar het mocht niet baten. Doelman Cherwin Doorson hield zijn doel schoon en Transvaal ging vandoor met zijn tweede overwinnin­g. Voor West United is deze nederlaag zijn eerste en het team verliest hierdoor ook zijn ongeslagen status. De volgende wedstrijd van Transvaal is tegen A Coconut in het Andre Kamperveen­stadion, terwijl West United geprogramm­eerd is tegen Santos uit Nickerie. Santos heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld, omdat Flora een rechtszaak aanhangig heeft gemaakt tegen het team en de SVB. Als er nog geen uitspraak komt voor zaterdag, zal deze ontmoeting ook uitgesteld worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname