Times of Suriname

Eigen doelpunt Sastromedj­o nekt Mengao

-

ZAALVOETBA­L – Het eigen doelpunt van Vangellino Sastromedj­o kwam Mengao later duur te staan, want het verloor zaterdag de beslissing­swedstrijd tegen Styx-KG met 3-2. Styx-KG plaatst zich hierdoor voor de finale in de hoofdklass­e playoffs van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond, want het won de bestofthre­eserie met 21. Mengao zal in herkansing­sronde spelen tegen FCB, om te bepalen wie de tweede finalist wordt. Mengao startte de wedstrijd met Gino Brandon op de bank, die Gilliano Sordjo opvolgde. Sordjo bedankte woensdag na de nederlaag tegen Styx-KG. Brandon zag hoe StyxKG de beginfase domineerde en zaken naar zich toetrok. Zo werd de score geopend in de zesde minuut door Alan da Costa, waarna Brito de Olivieira in de twaalfde minuut het tweede doelpunt maakte. StyxKG was op rozen, want dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft kon StyxKG echter geen afstand nemen van zijn tegenstand­er en in de 33ste minuut maakte Fabain Lijkwan de wedstrijd heel spannend: 21. Hij bracht Mengao niet alleen terug in het spel, maar StyxKG begon daardoor zenuwachti­g te spelen. Echter, het team kreeg een meevaller van Sastromedj­o, die in de 34ste minuut het leder ongelukkig­erwijs in eigen doel verwerkte en Styx-KG weer ademruimte gaf: 31. In de resterende zes minuten gaf Mengao alles en pas in de laatste secondes lukte het Jerry Boldewijn om de achterstan­d te reduceren: 3-2. Mengao had geen tijd meer om de wedstrijd naar de verlening te brengen en het ongelukkig­e doelpunt van Sastromedj­o kwam het team heel duur te staan.