Times of Suriname

Late dreun voor Bayern München

-

VOETBAL - Bayern München heeft zaterdag in de laatste minuten nieuw puntenverl­ies geleden in de Bundesliga. De huidige kampioen kwam in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen promovendu­s Fortuna Düsseldorf. Het begin was veelbelove­nd voor Fortuna Düsseldorf, want al binnen de minuut vuurde Dodi Lukebakio op doel. Manuel Neuer was echter alert en voorkwam een snelle achterstan­d. Daarna was het Bayern München dat de klok sloeg en dat resulteerd­e in twee snelle doelpunten. Nadat Jérôme Boateng maar net naast schoot was de tweede kans raak: Fortuna kreeg de bal niet weg na een hoekschop van Renato Sanches en de bal kwam voor de voeten van Niklas Süle. Die schoot meteen raak in de verre hoek (10). Amper bekomen van de schrik kreeg het bezoek uit Düsseldorf een tweede tegentreff­er om de oren. Thomas Müller dook na een uitstekend­e pass van Boateng vogelvrij op voor doelman Michael Rensing en maakte het eenvoudig af (20). Fortuna wist weinig tegenover de Beierse dadendrang te zetten, maar kwam kort voor rust toch terug. Jean Zimmer faalde met een omhaal, maar al liggend slaagde hij er toch nog in Lukebakio aan te spelen. De spits schoot van dichtbij raak en gaf Fortuna zo een dosis moed voor de tweede helft. Bayern nam de touwtjes na rust weer in handen. Lewandowsk­i nam een prima pass van Leon Goretzka met de rug naar het doel aan en gaf de bal achter zich langs mee aan Müller, die met links uithaalde en de 31 bijschreef. Met nog twintig minuten beleefde Fortuna echter een wederopsta­nding. Lukebakio kroonde zich tot de man van de wedstrijd: de 32 werd in eerste instantie nog afgekeurd, maar na bestuderin­g van de videobeeld­en toch toegekend. In blessureti­jd werd de vreugde nog groter, want weer sloeg Lukebakio toe. Na balverlies van Robben brak Lukebakio razendsnel uit en schoof met rechts binnen voor zijn hattrick. (VI)