Times of Suriname

Weer voetsurvei­llance Franse en Surinaamse politie in december

-

PARAMARIBO - De Surinaamse en Franse politie zullen in de eerste week van december weer voetsurvei­llance aan weerszijde­n van de grens uitvoeren. Inspecteur van politie Harold Nagelbloem, ressortcom­mandant van Albina, zegt aan de krant dat met de voetsurvei­llance een aanvang is gemaakt op 7 oktober en dat die ook gehouden is op 10 oktober. De bedoeling is dat in de eerste week van december deze surveillan­ce voor de tweede keer zal plaatsvind­en.

Volgens de ressortcom­mandant ligt het verder in de bedoeling om maandelijk­s twee keer de voetsurvei­llance te houden. De eerste voetsurvei­llance van oktober is reeds geëvalueer­d. De Franse politie sprak vol lof over de Surinaamse politie. Aan de zijde van Suriname heeft de burgerij positief gereageerd op de voetsurvei­llance. Een team bestaande uit Franse en Surinaamse politieman­nen zal aan beide zijden van de grens in de eerste week van december te voet surveiller­en. Dit is bedoeld om de criminalit­eit gezamenlij­k aan te pakken tot twee kilometer landinwaar­ts. Nagelbloem geeft aan dat het ook in de planning is om patrouille­s op de Marowijner­ivier uit te voeren. Daarbij zal nagegaan worden welke spullen mensen transporte­ren. De patrouille­s zullen plaatsvind­en om mensensmok­kel, smokkel van goederen en overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen tegen te gaan.

De ressortcom­mandant geeft aan dat na acht uur ’s avonds niet meer gevaren mag worden op de Marowijner­ivier. Dat zal ook worden gecontrole­erd. Nagelbloem geeft verder aan dat de Franse politie bij voetsurvei­llance niet optreedt op Surinaams grondgebie­d indien een geval zich voordoet, maar zij loopt mee. Zij kan het aangeven aan de Surinaamse politie indien zij iemand in Albina ziet die gezocht wordt in Frans-Guyana. Verder kan de Surinaamse politie op Frans grondgebie­d ook aangeven wanneer zij een Surinamer daar ziet rondlopen die in ons land gezocht wordt. Daarbij kan de gezochte persoon meteen worden aangehoude­n.

Tussen Suriname en Frankrijk geldt het verdrag inzake samenwerki­ng van politie aan weerszijde­n. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname