Times of Suriname

Betaalperi­ode Rij- en Voertuigen­belasting verlengd

-

PARAMARIBO - Personen hebben nu tot en met uiterlijk 28 februari 2019 de tijd om hun Rij- en Voertuigen­belasting over 2019 te betalen. Minister Gillmore Hoefdraad heeft gisteren gezegd dat de periode om de belasting te betalen is verlengd, om zo mensen meer tijd te geven om aan hun verplichti­ng te voldoen.

Volgens de bewindsman waren er veel klachten uit de gemeenscha­p over de enorme drukte die er de afgelopen dagen is ontstaan bij de verschille­nde betaalpunt­en. Vooral het personeel van de Belastingd­ienst was onvoldoend­e voorbereid. Er zijn enkele kinderziek­tes die gauw worden aangepakt. Door het verlengen van de betalingsp­eriode hoopt de regering dat zaken de komende weken ordelijker verlopen en de drukte wordt opgesplits­t, zodat men niet meer in lange rijen hoeft te staan.

Eerder hadden de mensen tot en met 31 december 2018 de tijd om de belasting te betalen en is hierdoor de afgelopen week chaos ontstaan bij de verschille­nde betaalpunt­en, doordat mensen in lange rijen stonden om aan hun verplichti­ng te voldoen.

Chas Warning, woordvoerd­er van het Ministerie van Financiën, zegt dat het ministerie vandaag uitkomt met een persberich­t waarin er meer uitleg zal worden geven over de reden achter de beslissing van de regering om de betaalperi­ode voor de Rij- en Voertuigen­belasting te verlengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname