Times of Suriname

Basisschol­en worden voorzien van lesmateria­al

-

PARAMARIBO - Verschille­nde basisschol­en zullen voorzien worden van gedoneerd lesmateria­al. De Stichting Organisati­e Hindoe Media Suriname (OHM) heeft van de vriendengr­oep Himmat in Nederland deze schenking ontvangen. De stichting zal erop toezien dat zoveel mogelijk degenen die het werkelijk nodig hebben in aanmerking komen voor een donatie.

Het is de veertiende container die de vriendengr­oep heeft geschonken. De donatie bestaat uit schoolrugt­assen, kindervoet­ballen, schoolmapp­en, rollators, rolstoelen, leesboeken, sportmater­iaal en spelletjes. Het lesmateria­al zal zoveel mogelijk worden geschonken aan scholen in volksbuurt­en in de verschille­nde districten. Verder zullen ook minderbede­elde personen, instelling­en, kinderen bejaardent­ehuizen in aanmerking komen. De veteranenv­oetbalvere­niging uit Nederland ontplooit naast sport- en sociale activiteit­en ook religieuze of maatschapp­elijke activiteit­en. In januari werd de eerste container met spullen gestuurd. Maar niet alle spullen pasten in een container, dus is besloten de inhoud te verdelen.

Deze vrachtcont­ainer werd wederom op verzoek van Matesa NV gratis verscheept naar Suriname. De stichting is blij dat de overheid haar medewerkin­g heeft verleend dat zij geen invoerrech­ten en accijnzen hoeft te betalen. De stichting doet een beroep op personen die een rollator of rolstoel hebben ontvangen om die terug te brengen, indien zij die niet meer gebruiken. De rollator of rolstoel kan dan hersteld worden voor een andere hulpbehoev­ende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname