Times of Suriname

Patiënten binnenkort weer op vijfde etage AZP

-

PARAMARIBO - Patiënten, die ondergebra­cht zijn in het Militair Hospitaal (MH) en op andere etages van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zullen eind van de maand weer verhuisd worden naar de vijfde etage van het beddenhuis. De vijfde etage was gedurende zeven maanden gesloten voor rehabilita­tie. Gisteren vond in het bijzijn van het personeel en hoogwaardi­gheidsbekl­eders de officiële opening plaats. Het project is gefinancie­rd door ‘OPEC Fund for Internatio­nal Developmen­t’ (OFID).

Claudia Marica-Redan, algemeen directeur van het AZP, gaf in haar toespraak aan dat het niet een gemakkelij­ke taak was om de etage te rehabilite­ren. Patiënten moesten worden verhuisd naar andere etages en werden ook ondergebra­cht in het Militair Hospitaal. Redan zegt dat de rehabilita­tie van de twee vleugels op de vijfde etage elk USD 880 duizend heeft gekost. Het beddenhuis kan in totaal 530 bedden accommoder­en en intussen zijn hiervan al 328 bedden vernieuwd. Deze zullen binnenkort in gebruik worden genomen. Nu zal er een aanvang worden gemaakt met de rehabilita­tie van de vierde etage.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën liet in zijn toespraak weten heel trots te zijn dat de eerste fase van het project af is. Hoefdraad gaf mee dat Abdulhamid Alkhalifa, secretaris-generaal van OFID, zeer tevreden is met het verloop van het project en hij heeft al groen licht gegeven voor de totale rehabilita­tie van zes operatieka­mers die samen met de vernieuwin­g van de vierde etage zal plaatsvind­en. Verder zegt de bewindsman dat de totale rehabilita­tie van het beddenhuis van het AZP USD 8.5 miljoen zal kosten. Het project is volgens hem een grote stap voor de gezondheid­szorg, omdat het gaat om een veilige omgeving voor patiënten.

Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid gaf aan dat de vernieuwin­g van de vijfde etage van het beddenhuis gezien kan worden als het bereiken van een mijlpaal voor het AZP. “De gezondheid­szorg kost het land meer dan een half miljard per jaar, daarom is het belangrijk dat elke burger toegang heeft tot betaalbare en goede gezondheid­szorg”, zegt hij. Volgens hem is het belangrijk dat de specialist­en en verplegers van het AZP voorzien worden van de juiste apparatuur en omgeving. De minister deed een beroep op het personeel van het AZP om zorgvuldig en zuinig om te gaan met het nieuwe interieur, omdat dit ten minste voor de komende tien jaar in goede staat moet blijven.

MW

 ??  ?? Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en collega Antoine Elias van Volksgezon­dheid kregen van de directeur van het AZP een rondleidin­g op de gerehabili­teerde vijfde etage van het ziekenhuis. (Foto: Johan de Randamie)
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en collega Antoine Elias van Volksgezon­dheid kregen van de directeur van het AZP een rondleidin­g op de gerehabili­teerde vijfde etage van het ziekenhuis. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname